|

Koç bayramı kaosa dönüştü

Kulüp tarihinin en kötü dönemini geçiren Fenerbahçe’de yaşanan mağlubiyetlerle gelinen noktada, sportif direktör Damien Comolli ile, Fransız futbol adamının her kararını kayıtsız şartsız kabul eden kulüp başkanı Ali Koç ve yönetimi sorumlu olarak gösteriliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 26/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 08:38 - 26/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Damien Comoll ve Ali Koç
Damien Comoll ve Ali Koç

Kulüp tarihinin en kötü dönemini geçiren Fenerbahçe’de kötü tablodan sportif direktör Damien Comolli ve Fransız futbol adamının her kararını kayıtsız kabul eden kulüp başkanı Ali Koç ve yönetimi sorumlu olarak gösteriliyor. Bir önceki dönemde kendisine sunulan raporları dikkate almayan ve yeniden yapılanmaya gitme kararı alan Comolli hem teknik heyet tercihinde hem de transferlerde yanlış tercihler yaptı ve Fenerbahçe’yi tarihinde yaşamadığı bir kaosun içine soktu. İlk yarı bitmeden 3 teknik adamla çalışmak zorunda kaldı. Sezon başındaki kötü başlangıcının ardından kulüpte yardımcı antrenör olarak görev yapan Aykut Kocaman’ın ekibi hedefe konuldu, yanlış antrenman yaptırıldığı ifade edildi. Ancak gelinen noktada yardımcı antrenörlerin ayrılmasının ardından takımın fizik gücünde büyük düşüş yaşadığı dikkat çekti. Ardından kadro dışı bırakılan futbolcular Volkan Demirel, Dirar ve Aatif hedefe konuldu. Daha sonra da Phillip Cocu suçlu ilan edildi, tüm sorumlu olarak Hollandalı çalıştırıcı gösterildi, başkan yardımcısı Semih Özsoy kötü gidişatın baş sorumlusu olarak kamuoyuna Cocu’yu açıkladı. Ancak gelinen noktada kimin suçlu olduğu tüm çıplaklığıyla ortada. Cocu ile yolların ayrılmasının ardından yardımcısı Erwin Koeman ile yola devam edildi. Kötü gidiş devam edince taraftarın baskısıyla Ersun Yanal göreve getirildi. Ancak kötü gidişe Ersun Yanal da çare olmadı.

ÇCOMOLLİ’NİN TÜM KARARLARI TAKIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Damien Comolli’nin tüm kararları Fenerbahçe’yi olumsuz etkiledi. Yanlış kadro planlaması yapan Fransız futbol adamının sezon başında transfer ettiği futbolcuların hiçbiri beklentileri karşılayamadı. Comolli yaptığı transferlerin oynatılması için teknik heyete baskı yaptı. Soldado’yu satmak istedi, tecrübeli golcü gitmek istemeyince mobing uyguladı ve kadroya almadı, UEFA listesine aldırmadı. Fransız futbol adamı geçen sezonki kadrodan Fernandao, Josef ve Giuliano’yu bonservisiyle gönderdi, 11 yeni transfer yaptı. Kadro planlamasını yapan Fenerbahçe Sportif Direktörü, kalitesiz bir kadro kurdu. Sezon başında yapılan 11 transfere rağmen devre arasında stoper Sadık Çiftpınar ile Victor Moses kadroya dahil edildi, 3 mevkiye daha transfer yapılması planlanıyor. Sezon başında transfer edilen 11 futbolcudan Berke Özer, Ferdi Kadıoğlu sakat Tolga Ciğerci ligde henüz forma giymedi, büyük umutlarla transfer edilen Barış Alıcı kiralandı, Harun Tekin, Diego Reyes, Michael Frey, Ismail Slimani, Yassine Benzia, Andre Ayew de kötü performanslarıyla büyük hayal kırıklığı yaşattı.

TEPKİLERE RAĞMEN
GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Fenerbahçe’de yaşanan faciaya rağmen yapılanmanın başındaki isim olan Damien Comolli halen görevinin başında bulunuyor. Kulübün bu duruma gelmesinde Fransız teknik adama tam yetki veren ve kadro planlamasında yapılan yanlışlara rağmen her kararını kayıtsız kabul eden kulüp başkanı Ali Koç ve yönetim kurulunun da önemli bir sorumluluğu var. Halen Fransız futbol adamının arkasında duran Ali Koç’a da camia içerisinde artık tepki sesleri yükselmeye başladı.

  • Üyeler ve taraftar öfkeli
  • Fenerbahçe Kulübünün eski başkanı Ali Şen, sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç’la mevcut durumu görüşmeye çalıştığını ancak Koç’un telefonlarına cevap vermediğini söyledi. Fenerbahçe’nin tarihinin en karanlık tablolarından birini yaşadığını aktaran Ali Şen, “Herkes Ali Koç’a büyük anlayış ve kredi tanıdı. Bütün Fenerbahçe taraftarı, kongre üyeleri şaşkın, üzgün, öfkeli. Yapılması gereken şu: Bu hafta transfer bitiyor. Acilen herkesin kabul edebileceği 3 futbolcu almalı” diye konuştu. Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turunda Ümraniyespor’a elenmesini de değerlendiren Ali Şen, “Fenerbahçe’nin Avrupa’ya kalması için umut kupadaydı. Bu oyun dağınıklığıyla Fenerbahçe şampiyon da olamaz, ikinci de üçüncü de. Fenerbahçe, Avrupa’ya gidemeyecek. Bu olacak iş değil” ifadelerini kullandı.
Kandırdılar!

Fenerbahçe’de seçim sürecinde sık sık Ali Koç’u destekleyen paylaşımlar yapan şarkıcı Alişan, Fenerbahçe-Ümraniyespor maçının ardından tepki gösterdi. Alişan, “Geçen senenin takımını bozup, bu çöpleri takıma kazandıran, başta başkan ve yönetim kurulu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler. Rezilsiniz rezil. ‘Ali Koç gelecek dertler bitecek’ dedik, ’Bambaşka bir Fenerbahçe izleyeceğiz’ dedik ve hepimizi kandırdılar...” şeklinde paylaşım yaptı.

  • Kongre sesleri
  • Fenerbahçe’nin ligde kümede düşme potasında yer alması ve Ziraat Türkiye Kupası’nda elenmesinin ardından başkan Ali Koç yönetimine eleştiriler artarken, kongre üyelerinin kulübün olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi yönünde çalışmalar yapmaya başladığı öğrenildi. Sarı-lacivertli takımda olağanüstü seçimli genel kurula gidilmesi yönünde imza toplama çalışmalarının başladığı öğrenildi. Son yapılan genel kurulda oy verme hakkı olan delegelerin 5’de 1’inin yazılı talebi gerekiyor. Bu da yaklaşık 6 bin delegenin noterden yazı göndermesi gerekiyor.

#Fenerbahçe
#Damien Comolli
#Ali Koç
5 yıl önce