|

Kocaman tehlike

Yeni sezon hazırlıklarını Belçika'da sürdüren sarı-lacivertliler, Etl-Dom Kupası'ndaki ikinci maçında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Yeni transfer Miroslav Stoch'un 11'de başladığı ve sarı lacivertli forma altındaki ilk golünü attığı mücadeleye özellikle kaleci Volkan Babacan ve savunmanın yaptığı kritik hatalar damga vurdu

00:00 - 18/07/2010 Sunday
Güncelleme: 23:46 - 17/07/2010 Saturday
Yeni Şafak
Kocaman tehlike
Kocaman tehlike

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, ikinci hazırlık maçında da tat vermedi. Belçika kampı çerçevesindeki Etl-Dom Turnuvası'ndaki ilk maçında AZ Alkmaar'a 2-0 mağlup olan ve finali kaçıran sarı-lacivertliler, dün 3.'lük maçında Köln karşısında farklı bir mağlubiyet aldı: 2-5. Yeni transfer Miroslav Stoch'un ilk 11'de başladığı ve sarı lacivertli forma altındaki ilk golünü attığı mücadeleyi kaybeden sarı lacivertliler, kupayı son sırada tamamladı. F.Bahçe sahaya; Volkan Babacan, Önder, Bilica, İlhan Eker, Santos, Baroni, Selçuk, Alex, Kazım, Stoch, Semih 11'i ile çıktı. Gol perdesi 13. dakikada açıldı. Freis'in attığı golle yenik duruma düşen F.Bahçe, 41'de kaleci Volkan Babacan'ın büyük hatasıyla filelerinde 2. golü de gördü. Aut atışını paslaşarak kullanan Volkan, topu kendi oyuncusu yerine rakibe atınca gelişen atakta topu ağlara gönderen Taner oldu. 45'te kullanılan serbest vuruşta Taner'in klas vuruşu Volkan Babacan'ın hatasının da yardımıyla gol oldu: 3-0. Sarı-lacivertliler ikinci yarıya Semih, Alex, Önder ve Kazım'ın yerine Gökhan Ünal, Caner, Deivid ve Bekir ile başladı. F.Bahçe, 50'de Deivid'in golüyle farkı 2'ye indirirken Köln'ün ilk golünü atan Freis 58'te durumu 4-1 yaptı, 84. dakikada ise Yabo skoru 5-1'e taşıdı. 88'de Stoch, skoru belirleyen golü kaydetti: 2-5.


Böyle vahim tablo görmedim

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Köln mağlubiyeti sonrası “Bırakın Fenerbahçe futbolcusu olmasını, normal bir profesyonel futbolcu bile böyle oynamaz. Ben futbolculuk ve hocalık kariyerimde böyle vahim bir tablo görmedim” şeklinde konuştu. Hazırlık maçlarının oluşturabileceği en büyük tahribatı yaşadıklarını kaydeden Kocaman, “Bu kadar kolay top kaptıran çok az takım gördüm. Benim için kötü bir sürpriz oldu. Futbolun dışında zihinsel değişime de ihtiyaç var” dedi.


Daum'a teşekkür

F.Bahçe'den ayrılışı sonrası Aykut Kocaman ile arasındaki problemleri gün yüzüne çıkan Daum'un futbola kazandırdığı genç oyuncu, Kocaman'ın başına dert oldu. İki gol, bir asistle yıldızlaşan Taner Yalçın, “Daum'a teşekkür ediyorum. Beni profesyonel yapan o. Gollerim onun içindi” dedi.



14 years ago