|

Kocaman'ın adamları

Defans, orta saha ve forvete takviye yapılması için Aykut Kocaman''ın yönetime verdiği raporda Mert Nobre, Mbiwa, Sercan Saraer, Valbuena, Emenike, Remy, Eren, Zarate, Pareja ve Mexes gibi oyuncular bulunuyor

.
00:00 - 30/12/2012 Pazar
Güncelleme: 23:17 - 29/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kocaman'ın adamları
Kocaman'ın adamları

Fenerbahçe'de gözler transfere çevrilirken teknik direktör Aykut Kocaman'ın önceki gün yönetim ile bir araya geldiği ve verdiği raporun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Yönetime transfer konusunda son raporunu veren Aykut Kocaman takıma bir yedek forvet, ofansif bir orta saha ile stoper alınmasını istedi. F.Bahçe Teknik Direktörü''nün yönetime verdiği listede yaklaşık 15 oyuncu bulunuyor. Sow'un artan performansıyla birlikte sistem değiştirmeyi düşünmeyen Aykut Kocaman'ın tek forvet sisteminde Senegalli forvetin sakatlığı veya bazı kritik maçlarda az süre alacak, kadro genişliği oluşturacak bir golcü istiyor. Aykut Kocaman başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmede ara transferde yüksek maliyetli bir forvetin takımda sıkıntı olabileceğini söyledi. F.Bahçe forvetteki sıkıntıyı Mersin İdmanyurdu''nda forma giyen Mert Nobre ile çözmek istiyor. Aykut Kocaman'ın transfer listesinde ilk beş sıra içinde yer alan üç oyuncu ise Mersin Idmanyurdu'ndan Nobre, Montpellier'den Mapou Yanga-Mbiwa, yaz döneminde ufak pürüzler sebebiyle transferi ertelenen milli futbolcu Sercan Saraer. Aykut Kocaman''ın yönetime verdiği listedeki oyunculardan bazıları şunlar: Mert Nobre (Mersin Idmanyurdu), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier), Sercan Saraer (Fürth), Mathieu Valbuena (Marsilya), Emanuel Emenike (Spartak Moskova), Loic Remy (Marsilya), Eren Derdiyok (1899 Hoffenheim), Mauro Zarate (Lazio), Nicolas Pareja (Spartak Moskova), Philippe Mexes (Milan).

Emenike''den kötü haber

F.Bahçe'nin transfer listesinde yer alan Emenike, geri dönmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Rusya'nın PM News radyosuna konuşan Emenike, ''F.Bahçe'yi, teknik direktör Aykut Kocaman'ı, taraftarı çok seviyorum. Ancak benim için sadece F.Bahçe değil Türkiye defteri de kapandı. Asla, asla dememek gerek. Bunu biliyorum ama buna rağmen 'asla' diyorum'' açıklamasında bulundu.

Tahkim inandırıcılığını kaybetmiştir

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), Tahkim Kurulu'nun F.Bahçeli Meireles'in 11 maçlık cezasını 4 maça indirerek, spor kamuoyundaki tüm inandırıcılığını kaybettiğini bildirdi. TFFHGD'den yapılan yazılı açıklamada, Meireles'in G.Saray-F.Bahçe maçında hakem Halis Özkahya'ya karşı aklı başında hiçbir yetişkin erkeğin kabul edemeyeceği ahlak dışı, sportmenlik ve fair-play ruhundan uzak davranış sergilediği belirtildi. Tahkim Kurulu'nun, PFDK'nın Meireles'e verdiği cezada indirime gitmesiyle ortamın yeniden gerildiği ifade edilen açıklamada ''Bu karar TFF'ye ve kurullarına olan güven duygusunun tamamen sarsılmasına neden olmuştur. Kararda belirtmiş olduğu gerekçeler, akıl ve mantık sınırlarını zorlarken, hakem camiasının kamuoyu nezdinde büyük yara almasına sebep olmuştur'' denildi.

11 yıl önce