|

KOD ADI ŞİFO

Kendisini, Belçikalı ünlü futbolcu Enzo Schifo'ya benzeten Zübeyir Baya, Mehmet'ten sonra Beşiktaş'ın yeni ŞİFO'su olacağını söyledi.

.
00:00 - 20/06/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:38 - 9/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
KOD ADI ŞİFO
KOD ADI ŞİFO

TARAFTARI ATEŞLEYECEĞİM

Beşiktaş'ın yeni yabancısı Tunuslu Zübeyir Baya, oynayacağı futbolla ateşli Siyah-Beyazlı taraftarların gönlünde taht kuracağını söyledi. Tribünlere oynamayı çok sevdiğini belirten Baya, "Beşiktaş'ın çok ateşli taraftara sahip olduğunu öğrendim. Önümüzdeki yıl Beşiktaşlı taraftarlarla güzel günler yaşayacağız. İnönü'ye çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

HAGİ'YE BENZETİLMEK GURUR VERİCİ

Tunuslu oyuncu, daha önce İstanbul'a geldiğinde Hagi'ye benzetildiğini söyledi ve "Hagi çok büyük yıldız. Böyle bir benzetme gurur verici. Ancak benim oyun stilim ile Hagi'ninki çok farklı. Ben, futbola başladığımdan beri Enzo Schifo'yu örnek aldım. Schifo'nun futbolunu, stilini, nasıl oynadığımı ligler başlayınca herkes görecek" diye konuştu.

ALİ GÜNEŞ'LE RAKİP OLMAK GÜZEL

Türkiye'ye gelmeden önce, Denizlispor'un Tunuslu oyuncuları El Saka, Badra ve F.Bahçe'de oynayan yakın arkadaşı Ali Güneş'ten bilgi aldığını belirten Zübeyir Baya, "Herkes bana Beşiktaş'ın çok büyük bir camia olduğunu söyledi. Özellikle Ali Güneş, Beşiktaş'a gelmemi çok istedi. Ali Güneş ile şampiyonluk yarışında rakip olmak benim için sevindirici bir olay" dedi.

DAUM VARSA BAŞARI DA VARDIR

Christoph Daum'un Almanya'nın en iyi hocası olduğunu söyleyen ve hocanın son dönemde yaşadığı olayları büyük talihsizlik olarak değerlendiren Baya, "Daum her zaman büyük hedefler peşinde koşar. Daum'un olduğu yerde başarı öncelikli hedeftir. Daum Beşiktaş'ta tekrar eski başarı dolu günlerine geri dönecek. Buna inanmamış olsaydım, burada olmazdım" dedi.


23 yıl önce