|

Konak''ın bayan futbolcuları son 32'ye kaldı

Türkiye'nin UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi''ndeki temsilcisi Konak Belediyespor, 2-0 yendiği Sofya''dan sonra Bosna Hersek temsilcisi evsahibi Sarayevo''yu da 2-1''lik skorla dize getirerek son 32 takım arasına girmeyi garantiledi. Böylece ön eleme grubundan çıkan ilk kadın futbol takımı oldu.

Cihan
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:38 - 10/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Konak''ın bayan futbolcuları son 32'ye kaldı
Konak''ın bayan futbolcuları son 32'ye kaldı

Ön eleme turunda Konak Belediyespor, Bosna Hersek temsilcisi WFC SFK Sarayevo 2000''i 2-1 yendi. Son 32 takım arasına kalmak için Bosna Hersek''te oynanan eleme turu müsabakalarında 1. Grup''ta ikinci maçına çıkan Konak Belediyespor, SFK 2000 ile Saraybosna''daki Otoka Stadı''nda karşılaştı. Amela Ferhatovic''in 45. dakikada penaltı vuruşundan attığı golle öne geçen Bosna Hersek ekibi, ilk yarıyı bu skorla önde kapattı. Maçın ikinci yarısının başlarında iki takım da pozisyon bulmakta oldukça zorlanırken ilerleyen dakikalarda daha etkili oynamaya başlayan İzmir temsilcisi, Romanyalı oyuncusu Cosmina Duşa''nın 78. dakikadaki golüyle beraberliği yakalamayı başardı. Golün ardından baskısını daha da artıran Konak Belediyespor, kendisinin ve takımının 2. golünü 84. dakikada kaydeden Duşa ile kritik maçı kazanıp ön eleme A Grubu''nda 6 puanla liderliği ele geçirdi. Böylece 32 takım arasına kalmayı garantiledi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı açıklamada takımı ve yöneticilerini kutlayarak, ''Kızlarımız büyük bir gayretle mücadele ediyor. Bosna''daki Türk vatandaşlarının da desteğiyle rakiplerini geçmeyi başardı. Kızlarımızın salı günü de Galler'i yeneceğine inanıyorum.'' dedi.

STAT: Otoka

HAKEMLER: Vesna Budimir (Hırvatistan), Lada Rojc (Hırvatistan), Adriana Secova (Çek Cumhuriyeti)

WFC SFK 2000 SARAJEVO: Almina, Alma, Nikolina, Amela, Amira Mersiha (Dk.63 Fetahoviç), Alisa Spahiç, Andjela, İris, Monika, Aida

KONAK BELEDİYESPOR: Fatma Şahin, Didem Taş, Esra Erol, Sibel Duman, Didem Karagenç, Gülbin Hız (Dk.56 Gamze İskeçeli (Dk.90+2 Ninia), Yaşam Göksu, Cansu Yağ, Raluca Sarghe, Sevgi Çınar ve Duşa Cosmina

GOLLER: Dk.45 Amela Fetahoviç, Dk.78 ve 84 Duşa Cosmina

SARI KARTLAR: Sevgi, Cosmina, Didem Taş, Cansu (Konak Bld)

11 yıl önce