|

Konfederasyonlar Kupası'nda sonuçları VAR' belirledi

Rusya'da düzenlenen Konfederasyonlar Kupası'nda Video Hakem Sistemi bir çok pozisyonda devreye girdi ve maçların sonucu değişti. Ancak sosyal medyadaki futbolseverlerin büyük bir kısmı bu sistemin futbolun ruhuna aykırı olduğu fikrini dile getirdi.

Yeni Şafak
23:13 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 17:00 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Portekiz Milli Takımı'nın yıldızı Cristiano Ronaldo, Meksika maçında bir asist yaptı.
Portekiz Milli Takımı'nın yıldızı Cristiano Ronaldo, Meksika maçında bir asist yaptı.

Rusya'da düzenlenen Konfederasyonlar Kupası oynanan futbol ya da yıldız bir futbolcunun performansıyla değil Video Hakem Sistemiyle ön plana çıktı.

Turnuvanın ikinci gününde Portekiz-Meksika ve Kamerun-Şili maçları oynanırken iki maçta da sonuçları Video Hakem belirledi. Portekiz maçında mücadele 0-0 iken Pepe'nin attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Mücadele 2-2 sonuçlandı.


2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası B Grubu maçında Şili, Kamerun'u 2-0 yendi. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Şili, Eduardo Vargas'ın golüyle 1-0 öne geçti. Yapılan itirazlar sonrasında gol Video Yardımcı Hakem yardımıyla izlendi ve iptal edildi.


İkinci yarının 81. dakikasında Vidal ve 90+2'de de Vargas topu ağlarla buluşturdu. Vargas'ın golü, video hakem uygulamasının kararıyla gole çevrildi ve Şili sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı.

Quaresma'dan 'VAR' yorumu

Portekiz-Meksika maçı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ricardo Quaresma, "Video Hakem Sistemi'ni nasıl buldun?" sorusuna ilginç bir yanıt verdi. Portekizli yıldız, bu konu hakkında yorum yaparsa ceza alacağını ifade etti.


Sosyal medyada tartışma konusu oldu

Video Hakem Sistemi, hatalı hakem kararı sebebiyle atılan ya da yenilen gollere engel olurken bu durum sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bazı futbolseverler VAR sisteminin futbolun ruhuna ters olduğunu savunurken bazıları da bu sistemin sonuçları adil olarak belirleyeceği fikrini savundu.

'VAR' sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

#Rusya
#VAR
#Konfederasyonlar Kupası
7 yıl önce