|

Konya nefes aldı

Ligde 6 maçtır üç puan yüzü göremeyen yeşil-beyazlılar maça hızlı başladı. Dakikalar 3'ü gösterirken Da Silva ile serbest vuruştan topu filelerle buluşturdu. Trabzonspor'un atak futbolunu Gökdeniz'in 66. dakikada gördüğü kırmızı kart frenledi. Bordo-mavililer 4 maç sonra yenilgiyle tanıştı, Konyaspor umut aşıladı.

Lokman Koyuncuoğlu
00:00 - 1/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:22 - 1/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Konya nefes aldı
Konya nefes aldı

Trabzonspor deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'a 1-0 mağlup olarak 4 maç sonra haftayı puansız kapattı. Evsahibi ekip ise aldığı galibiyetle maç fazlasıyla 10. sıraya yükseldi. 3. dakikada Konyaspor'un kazandığı serbest vuruşu yaklaşık 30 metreden Kaue Da Silva kullandı. Barajı aşan top kaleci Tolga'nın solundan ağlara buluştu: 1-0. 11. dakikada Yattara'nın korner atışında iyi yükselen Tayfun'un kafa vuruşunda top direkten döndü.


BASKI SONUÇ VERMEDİ

41. dakikada Yattara'nın ortasında Umut'un kafa vuruşu direkten döndü. 42. dakikada Ceyhun kullandığı serbest vuruşta top az farkla auta çıktı. 47. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Umut'un dönerek vuruşunda son anda savunmaya çarpan top kornere çıktı. 56.dakikada Trabzonspor atağında kalecinin önde olduğunu gören Yattara'nın uzaktan aşırtma vuruşu üst ağlarda kaldı. 66. dakikada Gökdeniz ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.


Gökdeniz haftaya mecburen yok

Trabzonspor'un istikrar abidesi Gökdeniz, bu sezon ilk kez takımının yalnız bırakacak. Bu sezon 23 lig ve 4 kupa maçının tamamında forma giyen yıldız futbolcu, gördüğü kırmızı kartla cezalı olarak haftaya Kasımpaşa'ya karşı forma giyemeyecek.


Biz oynadık, onlar kazandı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Konyaspor karşısında aldıkları mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını söyledi. Konyaspor karşısında çok değişik bir oyun olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “Daha henüz maçın başında gelen gol sonrasında çok etkili oynadık. Rakibe karşı büyük hakimiyet kurduk. Konyaspor'u yarı sahamıza sokmadık. Bir kornerleri bir ortaları dahi olmadı. Çok iyi oynadık ama mağlup olduk. Çok ilginç bir karşılaşma oldu” diye konuştu. Oyuncularının çok iyi mücadelesi sonrasında gelen mağlubiyete çok üzüldüğünü kaydeden Yanal, “Kazanma arzumuzun, isteğimizin, emeğimizin karşılığını alamamamız bizi üzdü. Genel olarak oyundan memnunum ancak bu birşey ifade etmiyor. Sonuç alamadık. Üzgünüz” dedi.




16 yıl önce