|

Kosova tarihi maça hazırlanıyor

Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan eden Kosova ilk milli futbol maçına 5 Mart'ta çıkacak... Balkan temsilcisinin rakibiyse Karayipler'den...

Dha
00:00 - 26/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 18:47 - 26/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kosova tarihi maça hazırlanıyor
Kosova tarihi maça hazırlanıyor

Kosova Futbol Federasyonu (KFF), Haiti Milli Takımı ile 5 Mart tarihinde Kosova'nın Mitrovica şehrindeki Adem Yaşari Stadı'nda dostluk maçının yapılması konusunda anlaşmaya vardı. KFF Genel Sekreteri Eroll Salihu, 5 Mart'ta Kosova futbolu için bir tarih yazılacağını vurgularken, maç için tüm hazırlıkların yapıldığını da belirti.

Salihu, maçı Kosova'nın en üst düzey yetkililerinin yanı sıra 800 özel konuğun da izleyeceğini bildirdi. Maçın örgütlenmesiyle üstlenen KD Events Ajansı genel müdürü Kuştrim Demiri ise satışa 17 bin biletin çıkacağını ve biletlerin 3 ile 10 euro arasında olacağını açıkladı.

Haiti Milli Takımı maç için 3 Mart'ta ülkeye gelecek ve başkent Priştine'de kalacak. FIFA kararları gereği Kosova Milli Takımı formalarında amblem taşıyamazken karşılaşma öncesi Kosova Milli Marşı okunamayacak.

Kosova Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Fadıl Vokri, maçın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e teşekkür etti.

10 yıl önce