|

Kötü gidişten ben değil oyuncular ve yönetim de sorumlu

Ligde Sivasspor beraberliğinin ardından eleştiri oklarının çevrildiği Fenerbahçe Teknik Direktörü Cocu, camiaya verdiği mesajda, “Bu işte herkes sorumludur, herkesin payı vardır. Herkes bu işin bir parçası ve sorumluluk paylaşılmalı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:29 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cocu yönetimindeki Fenerbahçe 9 haftada sadece 9 puan toplayabildi.
Cocu yönetimindeki Fenerbahçe 9 haftada sadece 9 puan toplayabildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Sivasspor beraberliğinin ardından yaşanan başarısızlıkla ilgili, “Kötü gidişte sadece ben değil, oyuncular ve yönetim de sorumlu” dedi.

Sivasspor beraberliğinin ardından eleştiri oklarının çevrildiği Hollandalı teknik adam Sivasspor maçından sonra camiaya net mesajlar verdi. “Bu işten sadece ben değil herkes sorumlu” diyen Cocu, “Bu işte herkes sorumludur, herkesin payı vardır. Fenerbahçe’nin kötü durumundan ben sorumluyum, ancak oyuncuların ve yönetimin de sorumluluğu var. Herkes bu işin parçası, herkes bu işte sorumluluk sahibi. Herkesin bu başarısızlıkta sorumluluğu paylaşmalı” ifadelerini kullandı.

Sezon başında koydukları hedefleri sezon içerisindeki etkenden dolayı değişiklik, bazı ayarlamalar yapmak durumunda kaldıklarını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, bu sözleriyle Giuliano ve Josef’in son dakika satılması ile Aatif’ın kadro dışı bırakılması kararlarına göndermede bulundu. Cocu, ayrıca finansal fair-play nedeniyle transfer listesinde yer alan isimlerin alınmaması yanı sıra kendisinin onay vermediği İsviçre ekibi Zürih’ten alınan Michael Frey’in de transfer edilmesine göndermede bulundu.

SÖZLEŞME MADDELERİ AĞIR

Cocu’nun sözleşmesinde yönetimi düşündüren önemli bir madde yer alıyor. ”Cocu sezon devam ederken gönderilirse ve takım şampiyon olmasa dahi liderin 8 puan gerisine kadar ligi bitirirse şampiyon olmuş gibi prim ve hakkedişlerini alır” ifadesi yer alıyor. Yönetim Hollandalı teknik adamın menajeri Rob Janssen ile görüşmeler sürüyor. Cocu’nun yönetimden tüm hak edişlerini istediği öğrenildi.

Kadro dışılardan sonra takımda
aile ortamı dağıldı

Fenerbahçe’de sportif direktör Damien Comolli’nin aldığı kararlar, 3 yardımcı antrenörün görevden alınması ve kadro dışı kararlarının ardından hem tesislerde aile ortamı bozuldu, hem de maçlarda soyunma odası eski görüntüsünden uzak bir hale büründü. Futbolcular ise, konuşmaların aksettirilmesi nedeniyle birbirleriyle çok az iletişim kuruyor.

#Fenerbahçe
#Damien Comolli
5 yıl önce