|

Kötü komşunun böylesi!

Tom Hanks'in, komşularından rahatsız olan ve onları izlemeye karar veren bir adamı canlandığı film, tatil ekranında iyi bir seyirlik.

.
00:00 - 12/07/2001 Perşembe
Güncelleme: 16:04 - 16/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
 Kötü komşunun böylesi!
Kötü komşunun böylesi!

23:15/Show TV

Başrolde Hollywood'un en ünlü aktörlerinden Tom Hanks'in oynadığı Meraklı Komşular'da Ray Petterson yaşadığı mahalledeki komşularıyla yakın ilişkiler içinde olan ve oldukça normal sayılacak bir hayat yaşayan bir adamdır. Fakat yan evine taşınan yeni komşular onu ve diğer mahalle sakinlerini rahatsız etmektedir. Bu yeni komşular dışarı çıkmıyor, evlerinden tuhaf sesler geliyor ve geceyarısı arka bahçelerini kazıyorlardır. Ray ve diğerleri olanları araştırmaya karar verirler.

Nilüfer'le 30 yıllık sohbet

22:05/ CNNTURK

Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı ve CNN Türk ekranlarında yayınlanan 32. Gün'e, Nilüfer konuk oluyor. Sanat yaşamında otuzuncu yılını dolduran Nilüfer, yeni albümü piyasaya çıktıktan sonra ilk röportajını 32. Gün ile yaptı.

Programda anne olduktan sonraki yaşamını, iş hayatını, dostluklarını anlatacak olan Nilüfer, "hayattan neler beklediğini", "kendini nasıl tanımladığını", "albümüne adını veren 'büyük aşkı'nın kim olduğunu", "sanatçı olarak kendini nerede gördüğünü" ve daha pek çok konuyu izleyenlere anlatıyor. Nilüfer programda, "30 yılda sanatçı kimliğinde nelerin değiştiği" sorusunu cevaplıyor.

SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane

Der Spiegel'e çıktık

Önceki gün bütün Türk gazetelerinde Der Spiegel'in Türkiye haberi yeraldı. Der Spiegel, 102 Milyon Yarışması nedeniyle Türkiye'den bahsetmiş ve Türkiye'de 10 milyon fakir insanın bulunduğuna da dikkat çekmiş. Meş'um gazetelerimiz de 'Der Spiegel'e konu olduk diye övünüyor. Türkiye'de asgari ücretin bu komik rakama tekabül etmesi, daha kötüsü bunun dış basında yer alması, kimseyi düşündürmüyor da, sevindiriyor. Pes...


Kaçak radyoya RTÜK engel

RTÜK İstanbul Bölge Müdürlüğü, son 7 ayda ilde kaçak yayın yapan 26 radyonun faaliyetini durdururken, 12'sine de çeşitli cezalar verdi. RTÜK İstanbul Bölge Müdürü, Karakaşoğlu, "Frekans planlamasına göre, İstanbul'da sağlıklı yayın yapılabilmesi için toplam radyo istasyonu sayısının 39'u geçmemesi gerekiyor" dedi. RTÜK İstanbul Bölge Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, yaptığı açıklamada, 1994'ten bu yana 260 televizyon ile 1200 radyonun yayın yapmak üzere RTÜK'e başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye'de yayın yapan televizyonlardan yüzde 10'u, radyolardan ise yüzde 12'sinin İstanbul'da faaliyet gösterdiğini söyledi. Karakaşoğlu, halen ilde 16'sı ulusal, 9'u yerel, 1'i de bölgesel olmak üzere toplam 26 televizyon, 30'u ulusal, 62'si yerel ve 45'i de bölgesel olmak üzere toplam 137 radyonun yayın yaptığını bildirdi. Karakaşoğlu, frekans planlamasına göre, İstanbul'da sağlıklı yayın yapılabilmesi için toplam radyo istasyonu sayısının 39'u geçmemesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle dedi: "Frekans tahsisi ihalesi yapıldığında, radyo sayısı bu rakama düşecek. Mevcut spektrumda (yayın bandında) bu kadar radyonun dinleyicisine ulaşması için çok akıllı kullanılması lazım. Bu nedenle çok sıkı bir teknik denetim gerekli. Şu anda İstanbul'da ciddi bir yayın ihlali bulunmuyor. Mevcut spektrumda her gün ölçümler yapıyoruz. İstanbul'da yasal olmayan hiçbir yayına izin verilmeyecek. Yayın lisansı için başvuruların dışında kaçak yayın yapanlar tespit edilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildiriliyor. Son 7 ayda bu şekilde kaçak yayın yapan 26 radyonun yayınını durdurduk. Bu da mevcut radyoların yüzde 21'ine tekabül ediyor." Son 7 ayda yaptıkları denetimler sonucu hazırladıkları raporları Ankara'ya gönderdiklerini belirten Karakaşoğlu, "En fazla ihlal, yasanın 4. maddesindeki 'g' ve 'h' bendlerine aykırı yayın yapılması geliyor." dedi. Karakaşoğlu sözlerinin sonunda bu karallara uymayan 12 radyo hakkında yasanın 33. maddesinde karşılık bulan cezalar verildiğini söyledi.



23 yıl önce