|

Kritik maç öncesinde dizilişler

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke 04 ile oynayacakları tarihi maç öncesinde kadro kararını verdi.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 12/03/2013 Salı
Güncelleme: 20:26 - 12/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Kritik maç öncesinde dizilişler
Kritik maç öncesinde dizilişler
Terim 4-3-1-2 dedi
Galatasaray:
Muslera, Riera, Dany, Semih, Eboue, Melo, Selcuk, Sneijder, Hamit, Burak, Drogba

Ara transfer döneminde kadroya katılan dünyaca ünlü oyuncular Drogba ve Sneijder'den sonra başarıyı getiren 4-4-2 dizilişinden vazgeçen ve oyun içerisinde değişkenlikler gösteren 4-3-1-2'le takımını sahaya sürmeyi tercih eden Terim, Schalke karşısında Sneijder'i sol kanada yakın bölgede değerlendirecek. Burak Yılmaz'ı sağ - iç forvette kullanacak olan tecrübeli teknik adam Drogba'yı merkez santrforda kullanırken, orta sahayı da Selçuk İnan ve Melo'ya emanet etti. Hamit'i de sağ kenarda tercih eden Terim, 4-3-1-2'den değişken bir oyun planıyla takımını kullanmayı tercih etti.

Dany iyileşti

Sakatlığı sebebiyle Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyen Kamerunlu oyuncu, bu akşam ilk 11'de Semih'in partneri olurken, sol bekte Riera, sağ bekte de Eboue forma giyecek. Galatasaray'ın kalesini her zamanki gibi Muslera koruyacak.

Schalke'de genç Pukki forvette
Schalke 04:
Hildebrand, Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac, Höger, Neustadter, Farfan, Draxler, Bastos, Pukki.

Sakatlığı geçen Japon oyuncu Uchida'yı sağ bekte kullanacak olan Jans Keller, stoperlerde son haftalarda çıkışta olan Howedes-Matip ikilisini bozmadı. Keller, Sol bekte hafta içinde oynanan Dortmund maçında gol de atan genç Hırvat Kolosinac'ı kullanırken, orta sahada cezalı durumda bulunan Arena'da oynanan ilk maçın yıldız ismi Jones'un yerine Höger ile Neustader'i tercih etti. Ofansif orta sahada Draxler'i,solda Bastos,sağ kanatta da Farfan'ı izleyeceğimiz Schalke 11'inde forvette de genç Pukki'yi göreceğiz.

Diziliş: 4-2-3-1
11 yıl önce