|

Küba hem futbolcularını hem kupayı kaybetti

Kanada'da geçen hafta düzenlenen Pan Amerikan Oyunları sırasında dört milli sporcusu ABD'ye sığınan Küba'nın, bu kez de 2015 Gold Kupası sırasında en az dört milli futbolcusu ABD'ye sığındı.

Yeni Şafak
10:12 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 07:23 - 21/07/2015 Salı
AA

Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF - Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football) tarafından düzenlenen 2015 Gold Kupası ABD'de tüm heyecanıyla devam ediyor.



Futbolun yanı sıra ilginç gelişmelerin de yaşandığı Kupanın en fazla konuşulan ülkelerinin başında Küba geliyor. Meksika 6-0 ve Trinidad'a 2-0 yenilmesine rağmen Guetemala'yı 1-0 yenerek çıktığı çeyrek finalde ABD'ye 6-0 teslim olan Küba, turnuvaya oynadığı futbol ile değil, kaybettiği futbolcularıyla damgasını vurdu. Neredeyse çıktığı her maçtan sonra bir oyuncusu kafileden firar eden Küba Milli Futbol takımından Arael Arguellez, Dario Suarez, Aricheel Hernandez ve Ariel Martinez'in ABD'ye sığındıkları ifade edildi. Böylece 1999 yılından bu yana ABD'ye iltica eden Kübalı futbolcu sayısı 20'yi aştı.



Geçen hafta Toronto'da gerçekleşen Pan Amerikan Oyunları'nda da dört Kübalı sporcu ABD'ye sığınmıştı.



Tarihi bir gelişme sürecine giren ABD-Küba ilişkilerinin sığınma olaylarından olumsuz etkilememesi için iki ülkenin ortak düzenlemeye gitmesi bekleniyor.



#Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfed
#abd
#küba
#sığınma
#2015 Gold Kupası
9 yıl önce