|

Küba'lı smaçör Galatasaray'da

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, yeni transferi Henry Bell Cisnero ile sözleşme imzaladı.

İha
00:00 - 31/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:52 - 31/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Küba'lı smaçör Galatasaray'da
Küba'lı smaçör Galatasaray'da

Kübalı smaçör, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde bulunan GS Store Mağazası'nda düzenlenen imza töreninde kendisini 1,5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Törene Galatasaray Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara ile takım menajeri Murat Ersoy da katıldı.

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı''nın gecikmeli transferi Henry Bell Cisnero, sarı-kırmızılı takımda üst seviyede voleybol oynamak için elinden geleni yapacağını ve bu transferinde uzun süre önce olması gerektiğini belirterek, ''Bunun sebebi Küba'dan çıkışım için gerekli olan belgelerin hazırlanmasıydı. Genelde de böyle uzun sürer. Şu anda buradayım. Burada olmaktan dolayı da çok mutluyum. Gelir gelmez kendimi çok iyi hissettim. Buradaki hedefim hem ülkemi temsil etmek hem de işim olan voleybolu en üst seviyede Galatasaray için oynamak. Galatasaray voleyboluna yapabileceğim katkıyı yapmak istiyorum'' dedi.

HENRY BELL CİSNERO : ''EMİN ELLERDEYİM''

Galatasaraylılar'ın yeni yılını kutlayan Henry Bell Cisnero, ''Ailemden uzaktayım ve bundan dolayı biraz üzgünüm. Sonuçta bu benim işim. Herkes işi için bazen fedakarlık yapmak zorundadır. Ben de bunu yaparak buraya geldim ama ilk günden anladığım kadarıyla burada emin ellerdeyim. Çok misafirperver bir yerdeyim'' diye konuştu.

''TAKIMDA ULUSLARARASI OYUNCULAR VAR''

Sarı-kırmızılı ekibin önemli oyunculara sahip olduğunu ifade eden Kübalı oyuncu, ''Takımda çok ciddi uluslararası yeteneği ve kariyeri olan oyuncular var. Bunu gelmeden önce de biliyordum. Ancak takım olarak hareket etmemiz ve taşıdığımız formanın ciddiyetine göre gerekli sorumluluğu almalıyız. Böyle olunca kulübümüzün de istediği yüksek yerlerde kendimize yer bulabiliriz'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı Menajeri Ersoy ise Henry Bell'in dünyanın en önemli oyuncuları arasında yer aldığının vurgulayarak, ''Arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamız için bize yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Henry Bell'in gelmesi işimizi kolaylaştırmakla beraber sorumluluğumuzu da artırdı. Bu sorumluluk çerçevesinde sene sonunda hedeflediğimiz kupaları almaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

MEHMET CİBARA: ''GECİKMELİ BİR TRANSFER OLDU''

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Cibara, Kübalı oyuncuyu kadrolarına katmak için çok büyük uğraş verdiklerini belirterek, ''Geçen sene olimpiyatlar için Küba Voleybol Federasyonu ve milli takımının aldığı kararlar nedeniyle şu andaki şartların hepsini hazırlamamıza rağmen, transferi gerçekleştirememiştik. Çalışmalarımıza devam edip bu transferi ligin ikinci yarısına yetiştirdik'' diye konuştu.

''ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLİYORUZ''

Üzerlerindeki ölü toprağını attıklarını vurgulayan Galatasaraylı Yönetici Mehmet Cibara, ''Türkiye'ye voleybolu getiren Galatasaray Kulübü'nde uzun senelerdir şampiyonluk gelmedi. Geçen sene Türkiye Kupası'nda final oynadık ve kaybettik. Ligde dörtlü finale kaldık ve kaybettik. Bu sene böyle olmayacak. Çok güçlü bir takım kurduk. Baktığımız zaman son olimpiyatların en önemli oyuncuları bizde. Sırp Milli Takımı'nın kaptanı da bizde. Bunların üzerine Henry Bell''i de transfer ettik. Henry''nin kariyeri tartışılmaz. Hem hücumda hem de defansta bize katkıları olacak. Bu takımdan büyük işler bekliyoruz. Hem ligde hem de Avrupa'da şampiyonluğu hedefliyoruz'' açıklamalarında bulundu.

11 yıl önce