|

Kulübünde başka milli takımında başka

Brezilya'nın ev sahipliğinde devam eden 2014 FIFA Dünya Kupası'nda A Grubu'nda yer alan Meksika'da kaleci Guillermo Ochoa, Brezilya maçında gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Ochoa'nın bu sezon kulübündeki performansıysa tam tersi!

Aa
00:00 - 18/06/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:38 - 18/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kulübünde başka milli takımında başka
Kulübünde başka milli takımında başka

Brezilya ile 0-0 berabere kaldıkları maçta yaptığı önemli kurtarışlarla takımın yıldızı olan Ochoa, dünyaca ünlü yıldızlara gol izni vermedi. Kupanın favorileri arasında gösterilen Brezilya karşısında kalesini gole kapatan Meksikalı kaleci, 6 kurtarış yaparak takımının 1 puan almasında önemli rol oynadı.

Neymar'a gol izni yok

Meksikalı kaleci, Brezilya'nın en önemli gol silahlarından Neymar'ın bu maçta da gol sevinci yaşamasına engel oldu. Kupanın açılış maçında Hırvatistan'ı 3-1'lik skorla geçen Brezilya'da Neymar iki kez rakip filelere havalandırma başarısını göstermişti. Meksika karşısında da iyi futbolunu sürdüren Neymar'a kaleci Ochoa, bu kez gol izni vermedi.

Maçın ilk yarısında Brezilyalı Neymar'ın kafayla yaptığı vuruşta, köşeye giden topu son anda tokatlayarak filelerle buluşmasını önleyen Ochoa, 69. dakikada tekrar sahne aldı. Gelişen Brezilya atağında soldan gelen ortayı altı pasta kontrol eden Neymar'ın volesinde Meksikalı eldiven, topu yakın direk dibinden çıkarmayı başardı.

Dünya Kupası'nda çıktığı iki maçta da kalesini gole kapatan Meksikalı kaleci, kulüp bazında ise aynı performansı sergileyemedi.

38 maçta 72 gol gedi

Fransa 1. Ligi'nde (Ligue 1) son sırada yer alarak bir alt lige düşen AC Ajaccio'da forma giyen 28 yaşındaki kaleci, takımıyla bu sezon çıktığı 38 maçta 72 golü kalesinde gördü.

Ligde çıktığı 37 maçın sadece 2'sinde kalesini gole kapatan Ochoa, bu maçlarda 71 gol yerken, Fransa Kupası'nda oynadığı tek maçta da rakibinin fileleri havalandırmasına engel olamadı.

Kulübüyle sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek Ochoa, AC Ajaccio formasıyla çıktığı toplam 116 maçta 186 gol yedi.

1 Temmuz 2011 tarihinde Meksika'nın CF Amerika takımından bonservis ücreti ödenmeden transfer edilen Ochoa, Meksika temsilcisiyle çıktığı 182 maçta ise 232 kez topu filelerinde gördü.

10 yıl önce