|

Küme de düştük!

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grubu’nda A Milli Takımımız, Konya’da ağırladığı İsveç’e mağlup olarak C Ligi’ne düştü. Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığımız karşılaşmada, Granqvist’in penaltısına engel olamayan ay-yıldızlılarımız, oynadığı kötü futbolla da hayal kırıklığı yaşattı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 05:48 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
 A Milli Takımımız, Konya’da ağırladığı İsveç’e mağlup olarak C Ligi’ne düştü.
A Milli Takımımız, Konya’da ağırladığı İsveç’e mağlup olarak C Ligi’ne düştü.

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçında Türkiye, Konya’da ağırladığı İsvceç’e 1-0mağlup oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golü penaltıdan Granqvist kaydetti. Ay-yıldızlılarımız, bu sonucun ardından Uluslar Ligi’nde C Grubu’na düştü. Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığımız karşılaşmada istenilen performansı sahaya yansıtamayan millilerimiz, oynadığı kötü futbolla da taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Tribünlerin desteğini alarak karşılaşmaya etkili başlayan Türkiye, ilk tehlikeli atağı geliştiren taraf oldu. 1.dakikada Cengiz Ünder’in ceza sahası dışında hafif sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutu kaleci aynı güzellikle kornere çeldi. 12’de Hakan’ın pasıyla ceza sahası içinde buluşan Cenk’in sol çaprazdan çektiği sert şut savunmaya çarparak kornere gitti. 26’da Cengiz Ünder’in akıl dolu pasında ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Yunus Mallı’nın şutu yandan dışarı çıktı. 44’te Cengiz’in harika pasında Cenk’in indirdiği topla ceza sahası içinde müsait pozisyonda buluşan Hakan’ın sert şutunu kaleci son anda çıkardı.


50’de gelişen İsveç atağında Olsson’un sol kanattan içeriye doğru yaptığı ortayla altıpasın içinde buluşan Larsson’un kafa vuruşu yandan dışarı gitti. 70’te Okay’ın Marcus Berg’e ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. 71’de topun başına geçen Andreas Granqvist, Sinan’ın köşeyi tahmin etmesine rağmen topu ağlara gönderdi: 0-1.


Metin Türel için saygı duruşu

Türk futbolunun duayen isimlerinden Metin Türel hayatını kaybetti. A Milli Takımımız’ın dün oynadığı karşılaşma öncesinde Türel için saygı duruşunda bulunuldu. Futbola kaleci olarak başlayan ve Galatasaray ile A Milli Futbol Takımı’nda da forma giyen Türel, teknik direktörlük kariyerinde de birçok takımda görev almıştı. Teknik direktör olarak 1977-1978’de A Milli Futbol Takımı, 2002-2003’te de A2 Milli Takımı’nı çalıştıran Türel, Beşiktaş ile Trabzonspor’da da görev aldı. Türel, son olarak 2004-2005 sezonunda Antalyaspor’da görev yapmıştı. Metin Türel’in cenazesi, bugün İstanbul Levent Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Oynasalar böyle olmazdı

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. İlk yarıda iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirten Lucescu,”İlk yarıda şansa yapılmış değil, gerçekten organize gelişen 3 gol pozisyonumuz var. İkinci yarıda gördük ki, kendi kulüplerinde oynamayan arkadaşlarımız tutunamadı. Oynasalardı böyle olmazdı.Hatalar yaptık ve rakip de bundan yararlandı. Genç oyunculardan bir ekip kurmaya devam ediyoruz. Bir yere varacağız. Gelişiyoruz. Bu sene şansla beraber Avrupa elemelerine hazır olan bir ekip olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Serdar Aziz kadrodan çıkarıldı

İsveç karşısında ısınmak için sahaya çıkan A Milli Futbol Takımımız’ın ilk 11’inde yer alan Serdar Aziz, son dakikada sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılarak yerini Kaan Ayhan’a bıraktı.

#Türkiye
#Milli Takım
#İsveç
#Ulusal lig
5 yıl önce