|

Kupada üçüncülük maçı bugün

Brezilya'da sakatlığı bulunan Neymar, Almanya maçında olduğu gibi bugünkü mücadelede de forma giymeyecek. Hollanda da ise sakatlıkları bulunan Leroy Fer ve Nigel de Jong'un durumları belirsiz

.
00:00 - 12/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:41 - 12/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kupada üçüncülük maçı bugün
Kupada üçüncülük maçı bugün

2014 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Brezilya ile Hollanda bugün karşı karşıya gelecek. Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki Nacional Stadı'nda oynanacak mücadele saat 23.00'te başlayacak. Karşılaşmada Cezayirli hakem Djamel Haimoudi düdük çalacak. Brezilya'da sakatlığı nedeniyle turnuvayı kapatan golcü futbolcu Neymar, Hollanda maçında forma giyemeyecek. Kolombiya karşısındaki çeyrek final mücadelesinde, Juan Zuniga'nın müdahalesiy- le sakatlanan Brezilya'nın en önemli kozu Neymar, yarı finalde 7-1 kaybedilen Almanya maçında da oyna- yamamıştı. Hollanda'da ise maç öncesi Leroy Fer ve Nigel de Jong'un durumları belirsiz. Meksika karşısındaki 2.tur maçında sakatlanan ve turnuvanın kalanında oynayamayacağı açıklanan de Jong, Arjantin karşısındaki yarı finalde sürpriz şekilde ilk 11'de başlamış ancak ikinci devrede oyundan alınmıştı. Portakallar'da Leroy Fer ise idman sırasında sakatlık yaşayarak 2.turdaki Meksika maçından itibaren formasından uzak kalmıştı.

TARİHİ HEZİMET

A Grubu'nda 3 maçta 7 puan toplayan Brezilya, averajla lider olarak 2. tura yükseldi. Grupta Hırvatistan'ı 3-1, Kamerun'u 4-1 yenen Sambacılar, Meksika ile 0-0 berabere kaldı. İkinci turda Şili'yi penaltılarla deviren Brezilya, çeyrek finalde ise Kolombiya'yı 2-1 ile geçti. Yarı finalde 7-1'lik skorla Almanya karşısında tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alan Brezilya, 11 gol atıp, 11 gol yedi.

FIRTINA ERKEN DİNDİ

B Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Hollanda, lider olarak adını 2. tura yazdırdı. Grupta İspanya'yı 5-1, Avustralya'yı 3-2 ve Şili'yi 2-0 mağlup eden Portakallar, 2. turda Meksika'yı 2-1'lik skorla eledi. Çeyrek final mücadelesinde Kosta Rika'ya penaltılarda 4-3 üstünlük sağlayan Hollanda, yarı finalde Arjantin'e penaltılarda 4-2 ile boyun eğdi. Portakallar, Dünya Kupası'nda 12 gol atıp, 4 gol yedi.

4-3 Brezilya ile Hollanda, tarihlerinde 13. kez birbirlerine rakip olacak. Brezilya 4, Hollanda 3 kez kazandı, 5 maç berabere bitti.

104Dünya Kupası'nın en fazla maç yapan 2. takımı Brezilya, 104. kez sahaya çıkacak. Brezilya ayrıca, Dünya Kupası'nın en fazla galibiyet alan takımı konumunda. (70 galibiyet) Turnuvada 10. defa boy gösteren Hollanda ise 50. maçına çıkacak.

11Dünya Kupası'nda 5 şampiyonluğu bulunan Brezilya, 11. kez son 4 takım arasına kalmayı başardı. Tarihinde 5. kez son 4 takım arasına kalan Hollanda şampiyonluğa yaklaştığı 1974, 1978 ve 2010'da 2.'likle yetindi. Portakallar, 1998'de ise 4. oldu.

Kuyt'tan Van Gaal'e övgü

Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin'e elenen Hollanda'da Dirk Kuyt, FIFA'ya yaptığı açıklamada hocası Louis Van Gaal'i övdü. 'Van Gaal için bir maçta alınabilecek tek sonuç kazanmaktır. Bu durum ona yeni sezonda da başarı getirecektir' diyen tecrübeli oyuncu, 'Van Gaal bizim liderimizdi ve herkesten faydalandı. 23 oyuncunun 22'si de oynadı ve bu da bir şeyleri kanıtlıyor' şeklinde konuştu. Dünya Kupası'nda çok iyi mücadele ettiklerini söyleyen Kuyt, bir başarı gibi görünmese de iyi bir turnuva geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

Ronaldo komple bir oyuncu

Dünya Kupası'nda Almanya, yarı finalde Brezilya'yı 7-1 yenerek adını finale yazdırdı. Brezilyalı efsane Ronaldo'nun gol rekorunu kıran Miroslav Klose ise meslektaşından övgü ile bahsetti. Almanya ile final maçı oynayacak Klose, 'Ronaldo olağanüstü bir futbolcuydu. Benim için en komple oyuncu' ifadelerini kullandı.

Sakat kalabilirdim

Brezilya'nın yıldız futbolcusu Neymar, Dünya Kupası'nda yaşadığı sakatlık sırasında felç olmanın eşiğinden döndüğünü söyledi. Sakatlığının ardından düzenlediği basın toplantısında ilk kez konuşan Neymar, Brezilya'nın Kolombiya ile oynadığı FIFA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde kendisini sakatlayan müdahaleyi yapan Juan Zuniga ile görüştüğünü belirterek, 'Zuniga, beni arayarak, yaptığı hareketin kasıtlı olmadığını ve benden özür dilediğini söyledi. Onu affettim ama sahada yaptığı hareketi de normal bulmuyorum. Kasıtlı yapıp yapmadığını da bilemem ama kendimi savunacak bir pozisyon alamadan arkamdan gelerek öyle bir hareket yapması, hiç de normal değildi' diye konuştu. Üçüncü omurunun kırılmasıyla ciddi bir sakatlık tehlikesi yaşadığını vurgulayan Neymar, gözyaşlarını tutamayarak, 'Şükürler olsun Tanrı o pozisyonda yanımdaydı. Birkaç santimetre farkla felç olmaktan son anda kurtuldum' ifadesini kullandı.

Almanya'nın yarı finalde Brezilya'yı 7-1 yenmesini 'Açıklanamaz bir durum' şeklinde niteleyen Neymar, kupa finalinde Arjantin'i destekleyeceğini açıkladı ve 'Umarım Messi intikamımızı alır' dedi.

Luis Suarez Barça'da

Avrupa'da yılın transferi gerçekleşti. Barcelona, Liverpool' dan Luis Suarez ile 5 yıllık anlaşmaya vardı. Uruguaylı golcü, önümüzdeki hafta İspanya'da sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşme imzalayacak. 27 yaşındaki futbolcu Dünya Kupası'nda İtalyan oyuncu Giorgio Chiellini'yi ısırdığı için 4 ay tüm futbol aktivitelerinden men edilmişti. Bu durumda Suarez, La Liga'daki ilk 11 maçta forma giyemeyecek. Barcelona, bu transfer için 88 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.


10 yıl önce