|

Kupaların kupası

Brezilya''nın tarihi Maracana Stadı''nda oynanacak maç saat 22.00''de başlayacak. Arjantin''de Di Maria oynamıyor. Almanya''da ise sakatlığı nedeniyle turnuvaya erken veda eden Mustafi dışında eksik yok.

.
00:00 - 13/07/2014 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 13/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kupaların kupası
Kupaların kupası

2014 FIFA Dünya Kupası''nda şampiyonun belirleneceği final maçında Almanya ile Arjantin bugün karşı karşıya gelecek. Brezilya''nın Rio de Janeiro kentindeki tarihi Maracana Stadı''nda oynanacak mücadele saat 22.00''de başlayacak. Final karşılaşmasında İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çalacak. Arjantin''de sakatlığı nedeniyle yarı finalde Hollanda karşısında forma giyemeyen Angel Di Maria''nın final maçında oynaması beklenmiyor. Di Maria, Belçika karşısındaki çeyrek final mücadelesinde, sağ uyluk adalesinden sakatlanarak oyuna devam edememiş ve Hollanda karşısında takımını yalnız bırakmıştı. Almanya''da ise kritik karşılaşma öncesi Cezayir ile oynanan ikinci tur maçında sakatlanarak turnuvayı kapatan 22 yaşındaki savunmacı Shkodran Mustafi dışında eksik bulunmuyor.

ALMANYA ÇOK GOL ATTI

Almanya, G Grubu lideri olarak adını ikinci tura yazdırdı. Panzerler, Portekiz''i 4-0, ABD''yi 1-0 mağlup ederken, Gana ile 2-2 berabere kaldı ve 7 puanla liderliği elde etti. İkinci turda Cezayir''i uzatmalarda 2-1 ile geçen Almanlar, çeyrek finalde Fransa''yı 1-0, yarı finalde ise Brezilya''yı 7-1 gibi tarihi bir skorla devirdi. Almanya şimdiye kadar 17 gol atıp 4 gol yedi. Thomas Müller, 5 golle Almanya''nın en üretken ismi olarak göze çarptı.

ARJANTİN GOL YEMİYOR

F Grubu''nda 3''te 3 yaparak 9 puan toplayan Arjantin, Nijerya''nın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi. Grupta Bosna Hersek''i 2-1, İran''ı 1-0, Nijerya''yı 3-2 yenen Güney Amerika temsilcisi, ikinci turda İsviçre''yi uzatmalarda 1-0, çeyrek finalde de Belçika''yı 1-0''lık skorla geçti. Tangocular yarı finalde ise 120 dakikası 0-0 biten maçta Hollanda''yı penaltılarda 4-2 yenerek finale çıktı. 8 gol atıp 3 gol yiyen Arjantin''de, yıldız futbolcu Lionel Messi, kaydettiği 4 golle takımının başarısında önemli rol oynadı.

''O kupa için her şeyimi verirdim''

Arjantin''in dünyaca ünlü yıldızı Lionel Messi, Dünya Kupası''nın bugüne kadar kazandığı tüm ödüllerden çok daha değerli olduğuna inanıyor. Arjantin''in final yürüyüşünde attığı 4 golün yanı sıra asistleriyle katkıda bulunan 27 yaşındaki yıldız, hiçbir bireysel ödülün Dünya Kupası''nın yerini tutmayacağı düşüncesinde. Turnuvada her şeyi bir kenara bıraktığını belirten Messi, Alman Bild gazetesine verdiği demeçte, ''Dünya şampiyonu olmak için tüm bireysel ödüllerimi vermeye razıyım. Tabii ki Dünya Kupası''nı Ballon d''Or''a tercih ederim. Bir futbolcunun kariyerindeki en büyük başarı budur. Herkes bu rüya ile yaşar'' diye konuştu. Kupa zaferinin tarifinin mümkün olmadığını düşünen yıldız oyuncu, ''Bu rüyayı gerçeğe çevirmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız'' dedi.

Arjantin 9-6 önde Finalde 3. randevu

Almanya ile Arjantin bugün 21. kez karşılaşacak. Tangocular, 20 maçta 9 galibiyet alırken Panzerler ise 6 galibiyet elde etti. İki takım da kalesinde 28 gol gördü.

Almanya ile Arjantin Dünya Kupası''nda 3. kez finalde karşılaşacak. 1978 ve 1986''da Arjantin kazandı. 1990 finalini ise Panzer kazanmıştı.

''Messi''ye karşı kaybetmedim''

Almanya ile Arjantin arasında oynanacak Dünya Kupası finali öncesi açıklamalarda bulunan Thomas Müller, Lionel Messi''ye karşı hiç kaybetmediğini söyledi. Dev maç öncesi önemli açıklamalarda bulunan Müller, ''Limitlerimizi zorlayacağımız çok önemli bir maç olacak. Özellikle defansif anlamda çok hızlı olmalıyız Messi''yi savunmak kolay değil'' dedi. ''Messi''ye karşı birkaç maç oynadım. Ona karşı oynadığım hiçbir maçta kaybetmedim'' diyen Müller, kupayı Almanya''ya götürmek istediklerini belirterek, ''Nasıl bir maç olacağını bilmiyorum. Ama Brezilya maçındaki gibi ilk yarıyı 5-0 önde kapatacağımızı sanmıyorum. Benim düşüncem Cezayir ve Fransa maçı gibi zorlanacağımız bir maç olacak. Kupayı kazanmak için finalde her şeyimi vereceğim'' ifadelerini kullandı.

Panzer''in silahı takım oyunu

Dünya Kupası''nda oynadığı maçlarda takım oyunuyla adından söz ettiren Almanya''da bireysel olarak attığı gollerle Thomas Müller ön plana çıkıyor. Şu ana kadar rakip fileleri 5 kez havalandıran Müller, 6 gollü Kolombiyalı James Rodriguez''i yakalayıp turnuvada üst üste ikinci kez gol krallığına ulaşabilmek için final maçında gol atmak durumunda. Almanya''da 16 golle Dünya Kupası''nın en golcü oyuncusu olma unvanına erişen Miroslav Klose Arjantin önünde takımın en önemli kozlarından biri olacak. Orta sahada Kroos ve Khedira ile etkili olan Panzerler''de Hummels attığı 2 golle takıma önemli bir katkı sağladı.

10 yıl önce