|

Dünya Kupası 1-1 başladı

Açılış maçı beklendiği gibi zevkli geçti. Meksika iyi başladı, golü ikinci yarıda ev sahibi Güney Afrika Tshabalala ile buldu. Dos Santos'un takımı pes etmedi, Marquez ile maça ve skora dengeyi getirdi

00:00 - 12/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 02:28 - 12/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Dünya Kupası 1-1 başladı
Dünya Kupası 1-1 başladı

Güney Afrika'da düzenlenen 19. Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Güney Afrika ile Meksika 1-1 berabere kaldı. Maça hızlı başlayan ekip Meksika'ydı. Giovanni ile etkili olan kırmızı-yeşilliler, genç oyuncunun ayağından net bir fırsatı harcadı. İkinci yarıda ise toparlanan ev sahibi ekip, 54. dakikada defansın arkasında topla buluşan Thasabalala'nın mükemmel vuruşuyla öne geçti: 1-0. Güney Afrika, Modisa ile iki net fırsat yakaladı ama iyi vuruş gelmeyince fark artmadı. Meksika, 79. dakikada Guardado'nun ortasında Marquez'in kaydettiği gol ile dengeyi sağladı: 1-1. 90. dakika defansın arkasına sarkan Mphela'nın vuruşu direkten döndü ve ev sahibi turnuvaya galibiyetle başlama fırsatını kaçırdı. Bu arada futbolseverler maçta vuvuzela gürültüsü nedeniyle zor anlar yaşadı.


Maçın yıldızı Dos Santos

G.Saray'da geçtiğimiz yıl kiralık oynayan Giovanni dos Santos, açılış maçının en iyi oyuncusu olarak dikkat çekti. Sarı-kırmızılı takımın bedelini yüksek bulduğu için satın almadığı Tottenham'lı yıldız, çabukluğu, top tekniği ve futbol zekası ile futbolseverlerin beğenisi topladı.


Başladığı gibi bitti

Dünya Kupası'nın ikinci maçında Uruguay ile Fransa 0-0 berabere kaldı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maç pozisyon açısından oldukça kısırdı. Uruguay, Forlan etkili olmaya çalışırken Fransa ise Ribery ile pozisyon üretme çabasındaydı. İlk yarıda Ribery'nin ortasında Govou net fırsattan yararlanamadı. Forlan 23 ve 73'te gole yaklaştı ancak başarılı olamadı. 81. dakikada Uruguay'dan Lodeiro kupanın ilk kırmızı kartını görerek oyun dışı kaldı.


Nelson Mandela'nın torunu vefat etti

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın (91) torununun çocucuğunun trafik kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. Nelson Mandela Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Mandela'nın torununun 13 yaşındaki kızının, Dünya Kupası başlamadan önce Orlando Stadyumu'nda verilen bir konseri izledikten sonra dönüş yolunda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdiği bildirildi. Doğum gününden iki gün sonra yaşamını yitiren Zenani Mandela'nın cenaze töreni nedeniyle Nelson Mandela Soccer City Stadı'ndaki açılış törenine katılamadı.


İtalya'ya, Pirlo'dan müjdeli haber geldi

Dünya Kupası'nda F Grubu'nda mücadele eden İtalya Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Andrea Pirlo'nun yeniden kontrolden geçtiği ve sonuçların “ümitlendirici” olduğu ifade edildi. İtalya Milli Takımı'nın Doktoru Enrico Castellacci, geçen hafta Meksika ile yapılan hazırlık maçında sol baldırından sakatlanan tecrübeli orta saha oyuncusunun MR sonuçlarının olumlu göründüğünü söyledi. Açılış maçını, 14 Haziran Pazartesi günü Paraguay ile yapacak İtalya'da, Andrea Pirlo'nun Slovakya ile yapılacak üçüncü karşılaşmaya kadar yetişmesi bekleniyor.


Drogba, Portekiz maçına yetişiyor

Fildişi Sahili'nin teknik direktörü Sven-Goran Eriksson, yıldız oyuncuları Didier Drogba'nın, Portekiz ile Salı günü yapılacak ilk karşılaşmada oynayacak duruma gelebileceğini söyledi. Başarılı golcünün durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini ifade eden Sven-Goran Eriksson, “Eğer maç bugün veya yarın oynansaydı, Drogba'nın forma giyme şansı olmazdı. Ancak karşılaşma Salı günü ve Drogba Portekiz'e karşı oynayabilir' şeklinde konuştu. Tecrübeli futbolcu, 4 Haziran'da Japonya ile yapılan hazırlık karşılaşmasında kolundan sakatlanmış ve İsviçre'de ameliyat olmuştu.


KUPADA BUGÜN








14 yıl önce