|

Dünya Kupası'nda kimler oruç tutacak?

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl kupanın Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle hangi oyuncuların oruç tutacağı merak konusu oldu. Yaklaşık olarak 25 futbolcunun oruç tutmasına kesin gözüyle bakılıyor. İsviçreli ve Fransalı oyuncuların listenin başını çekiyor.

M.İkbal ARSLAN / YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 27/06/2014 Cuma
Güncelleme: 10:54 - 27/06/2014 Cuma
Yeni Şafak
Dünya Kupası'nda kimler oruç tutacak?
Dünya Kupası'nda kimler oruç tutacak?

Dünya Kupası birbirinden zevkli mücadelelere sahne oluyor. Dün tamamlanan grup maçları sonunda son 16'ya kalan takımlar belli oldu.

Yarın başlayacak Ramazan ayı sebebiyle hangi futbolcuların oruç tutacağı kamuoyunda konuşuluyor. Daha önce birçok kez tartışma konusu olan 'futbolcu-oruç' ilişkisi bu sene de gündeme oturacak gibi görünüyor. Organizasyonda oruç tutacak oyuncuların sayısı hiç de az görünmüyor.

En son 1986'da denk gelmişti

En son 1986 Dünya Kupası Ramazan-ı Şerif ayına denk gelmişti. Yani 28 yıl aradan sonra yine Dünya'nın en büyük futbol organizelerinden birisi mübarek bir ayda seyircilerle buluşuyor.

Kimler oruç tutacak

Dünya Kupası'nda birçok müslüman oyuncu yer alıyor. Kupada boy gösteren bazı futbolcunun oruç tutmasına kesin gözüyle bakılırken bu sayı ise hiç azımsanmayacak kadar çok... En çok oruç tutacak futbolcu ise İsviçre, Fransa ve Cezayir'de bulunuyor.

İşte oruç tutacak futbolcular
; Karim Benzema (Fransa), Mamadou Sakho (Fransa), Bacary Sagna (Fransa), Moussa Sissoko (Fransa), Paul Pogba (Fransa), Marouane Fellaini (Belçika), Moussa Dembele (Belçika), Xherdan Shaqiri (İsviçre), Gökhan İnler (İsviçre), Valon Behrami (İsviçre), Blerim Dzemaili (İsviçre), Admir Mehmedi (İsviçre), Haris Seferovic (İsviçre), Granit Xhaka (İsviçre), Sami Khedira (Almanya), Shkodran Mustafi (Almanya), Ahmed Musa (Nijerya), Ramon Azeez (Nijerya), Mehdi Mostefa (Cezayir), Muhammed Emin Zemmamouche (Cezayir), Rais M'Bolhi (Cezayir), Rafik Halliche (Cezayir),Mehdi Lacen (Cezayir), Islam Slimani (Cezayir)
Performanslar tartışma konusu

Gün içinde birşey tüketmeyecek olan oruçlu futbolcuların performansları tartışma konusu olacak. En çokta su ihtiyacı futbolcuları zorlayacak. Kondisyon ve gücün öne çıktığı karşılaşmalarda oruç tutan futbolcularda az da olsa bir performans düşmesi bekleniyor. Karşılaşmaların büyük bir kısmı iftardan hemen sonra oynanacak.



10 yıl önce