|

Kurnaz penaltı herkesi şaşırttı!

Fransız ekibi Marsilya'nın Etoile Sahel'i 5-1 yendiği maçta Tunus ekibinin tek golü penaltıdan geldi. Bounedjah ile golü bulan Sahel'in penaltısı akıllara Pires-Henry ikilisinin 2005 yılında Manchester City karşısında kullandığı penaltıyı getirdi.

Yeni Şafak
14:10 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:57 - 20/07/2015 Pazartesi
Diğer

Tunus ekibinin oyuncuları Youssef Mouhibhi ile Baghdad Bounedjah, futbolliteratürüne 'Cruyff-Olsen' penaltısı adıyla geçen ilginç bir stilde penaltı golü attı.



Hürriyet'te yer alan habere göre, genelde direkt tek vuruş olarak kullanılan penaltıda Mouhibhi topu geriden gelen takım arkadaşı Bounedjah'ın önüne yuvarladı, Bounedjah meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1982-83 sezonunda Hollanda'nın Ajax takımında oynayan Johann Cruyff-Jesper Olsen ikilisi penaltıyı paslaşarak kullanmış ve başarılı olmuşlardı.



Pires-Henry ikilsi başarısız olmuştu

Aynı penaltıyı 2005 yılındaki Arsenal-Manchester City maçında Thierry Henry-Robert Pires ikilisi atmak istemiş, ancak pası atma görevi üstlenen Pires, topu istediği gibi yuvarlayamayınca ikinci kez dokunmuş, bunun sonucunda hakem Mike Riley Arsenal aleyhine serbest atış kararı vermişti.



İngiliz medyasının uzun süre alay ettiği iki oyuncu tüm futbol severlerden özür dilerken, bir daha bu şekilde penaltı kullanmayacaklarına dair söz vermişti.





Kural penaltı atışları için ne diyor?

Penaltı atışları paslaşarak kullanılabilir. Ancak bunun şartları var. 1-) Pası veren oyuncu topu ileri doğru vurur. 2-) Pası veren oyuncu, top başka bir oyuncuya dokunmadan önce topla ikinci kez oynayamaz.


#Marsilya
#Etoile Sportive
#penaltı
#Thierry Henry-Robert Pires
#Johann Cruyff-Jesper Olsen
9 yıl önce