|

Lahm ne zaman bırakacağını açıkladı

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih'te takım kaptanı Philipp Lahm, kulübüyle sözleşmesinin bitmesinin ardından emekliye ayrılmayı düşündüğünü söyledi.

Yeni Şafak
16:14 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:19 - 2/04/2015 Perşembe
AA

Alman basınına konuşan Lahm, 3 yıl daha üst düzey futbol oynayabileceğini belirterek, "Ama her şeyi sonuna kadar zorlamak istemiyorum. Güzel duygularla tadında bırakmak istiyorum" dedi.



Alman futbolcu, Bayern Münih ile sözleşmesinin 2018'de sona ereceğini hatırlatarak, "O zaman 34 yaşında olacağım. Muhtemelen benim için son, bu tarih olur. Ama yine de kesin konuşmak istemiyorum" ifadesini kullandı.



Bayer Münih ile sözleşmesi 2016'da sona erecek teknik direktör Pep Guardiola'nın durumu hakkında da konuşan Lahm, "Kesinlikle uzatmalı. Ama bu sadece kulübün ya da oyuncuların isteğiyle olmaz. Kendisi de bunu istemeli. Teknik adamlık zor bir meslek, özellikle Bayern Münih'i yönetiyorsan. İşini titiz yapan birisi olduğundan çok fazla enerji harcıyor. Bu nedenle sözleşme uzatma konusunda rahat bırakılmalı" değerlendirmesinde bulundu.



Lahm, Almanya ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından milli takım kariyerini sonlandırmıştı.



#Almanya 1. Futbol Ligi
#Bundesliga
#Bayern Münih
#Philipp Lahm
#emeklilik
9 yıl önce