|

Latovlevici Bursa'da coştu

Bursaspor'un yıldız ismi Iasmin Latovlevici son haftalardaki performansıyla göz kamaştırıyor. Samet Aybaba'nın defans hattından ziyade rakip kaleye daha yakın oynatmasıyla birlikte Rumen futbolcu, çıktığı 5 maçta 4 gole katkıda bulundu.

Yeni Şafak
11:34 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:46 - 3/12/2018 Pazartesi
IHA
Latovlevici, attığı golün sevincini yaşarken.
Latovlevici, attığı golün sevincini yaşarken.

Bursaspor'da teknik direktör Samet Aybaba'nın, 32 yaşındaki Iasmin Latovlevici üzerindeki ısrarı tepkilere neden olmuştu.

Rumen futbolcunun son haftalardaki parmak ısırtan performansı ise hocasını haklı çıkardı. Geçen sezon sonunda kulüpsüz olarak Romanya'da tek başına çalışan Iasmin Latovlevici, Aybaba'nın da katkısıyla adeta yeniden doğdu.

Bu sezon kadroya bedelsiz olarak dahil olan Rumen oyuncu, Akhisarspor'a karşı attığı güzel golle takımını öne geçirirken 4-2'lik galibiyette pay sahibi oldu. Daha önce de 2-0 kazanılan Aytemiz Alanyaspor karşısında henüz mücadelenin başında takımını öne geçiren Latovlevici, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında da yaptığı kontrollü vuruşla takımın galip gelmesinde büyük rol oynadı ve bu sezon yeşil-beyazlı forma ile çıktığı 8 lig maçında 3 gol ve 1 asist yapma başarısını göstermiş oldu.

Aybaba mevkisini değiştirdi goller geldi

Asıl mevkisi sol bek olan ancak Aytemiz Alanyaspor maçından itibaren Aybaba'nın sol açık pozisyonunda rakip kaleye daha yakın oynattığı Latovlevici, gole katkılarını ise söz konusu süreçte gerçekleştirdi.

Latovlevici aynı zamanda kendi performansını da geliştirdi. Son 5 maçta 4 gole katkıda bulunan Rumen oyuncu, daha önceki son 26 lig maçında ise yalnızca 2 asist gerçekleştirmişti.

  • Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla lig ve kupada mücadele eden 32 yaşındaki oyuncu, 15 maçta görev aldı ve sadece 1 asist kaydetti. Latovlevici, aynı zamanda Aytaç Kara ile birlikte takımda en fazla gole katkı veren isimlerden biri konumunda.

#Bursaspor
#Iasmin Latovlevici
5 yıl önce