|

Lazar Markovic: "Trabzonspor’un büyüklüğünü bildiğim için transferim hızlı gelişti"

Trabzonspor, Süper Lig'in 27. haftasında sahasında konuk edeceği Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Bordo-mavili takımda Lazar Markovic basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sırp kanat, "Buraya hızlı adapte olma sebebimin en büyük etkeni takım arkadaşlarımdır" dedi. Markovic'in açıklamalarının tamamına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

16:55 - 29/03/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Sırp futbolcu Trabzonspor ile henüz 1 karşılaşmada süre alırken, bu sezon 23 maçta oynadı ve 5 gol 3 asistlik performans sergiledi.
Sırp futbolcu Trabzonspor ile henüz 1 karşılaşmada süre alırken, bu sezon 23 maçta oynadı ve 5 gol 3 asistlik performans sergiledi.

Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor, Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Orhan Ak yönetiminde çalışan bordo-mavililerde, deprem felaketinden dolayı Gaziantep FK'dan kiralanan Sırp kanat Lazar Markovic açıklamalarda bulundu.


Markovic, kısa bir süre önce ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde Gaziantep FK takımında bulunduğunu ve 2 günlük izin sebebiyle depremden etkilenmediğini hatırlatarak, “Aslında depremden önceki gece Antalya’daydık. Antalyaspor ile maçımız vardı ve maç sonrası 2 gün iznimiz bulunuyordu. Ailemiz ve arkadaşlarımız ile birlikte Antalya’da kalıp 2 gün tatil yapmak istedik, belki deprem anında orada değildik ama birçok insan depremden etkilendi. Gaziantep’i, Hatay’ı ve depremden etkilenen tüm şehirleri destekliyorum ve o insanların da yanında olduğumu da söylemek istiyorum” dedi.


Sırp futbolcu, Trabzonspor'a süre içerisinde adapte olmasından ötürü takım arkadaşlarına teşekkür ederek, "Buraya hızlı adapte olma sebebimin en büyük etkeni takım arkadaşlarımdır. Geldiğim ilk günden beri bana çok iyi davrandılar. Onlara çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.


29 yaşındaki futbolcu, “Zor bir dönemdi, kulüp bulabilmek için az bir zamanımız vardı. Hiçbir oyunu için yeterli zaman değildi, sadece kulüp bulmak önemli değil, doğru kulübü bulabilmelisiniz. Yeterli zaman yoktu ama benim için işler biraz daha hızlı oldu. Trabzonspor’dan teklif gelince Abdullah Avcı ile görüştüm ve Trabzonspor’un çok büyük bir kulüp olduğunu bildiğim için transferim hızlı gelişti. Şu an bizimle olmayan Abdullah Avcı ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.


Markovic, Türkiye’ye geldiği dönemden bu yana mutlu olduğunu ifade ederek, “Türkiye’ye geldiğim o ikinci süreçten sonrayı değerlendirecek olursam eğer mutlu olduğumu belirtmek isterim. Gelecek için burada oynadığım her dönemde takım oyuncusu olduğumu söyleyebilirim. Gaziantep FK’nın oyuncusuyum ve benimle bir sözleşmeleri var, buna saygı duymam gerekir. Yazın ne olacağını göreceğiz, onlarla birlikte yaz geldiğinde konuşup ne olacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.


Sırp futbolcu, açıklamalarını “Şu anki yaşımın verdiği tecrübe ve bana öğrettiklerine bakarak genç halime şunu söyleyebilirim; ‘Bazı şeyleri yapmayabilirdim.’ Ancak genç olduğunuzda farklı oluyor. Geçmişe baktığınızda tabii ki pişmanlıklar olabilir ama şu an çok mutluyum. Sağ ve sol kanatta oynayabiliyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Profesyonel bir oyuncu olarak hocamız bana hangi pozisyonda ihtiyaç duyarsa ben de o bölgede oynarım. İyi antrenman yaparak, iyi oynayarak bu kulübe iyi bir hizmet sunabilmek istiyorum. Başlı başına bir yetenek ama üzerine de çalıştığım için biraz hızlı oynayabiliyorum, hızlıyım” diyerek tamamladı.



#Trabzonspor
#Süper Lig
#Lazar Markovic
1 yıl önce