|

LAZİO'DA 2. BURAK SEFERİ

Burak’ın geride kalan sezondaki müthiş performansı Lazio yönetiminin iştahını kabarttı. Burak ile uzun süredir ilgilenen İtalyanlar, Galatasaray’a yeni bir teklif yapma kararı aldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:51 - 10/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray'da, takıma bu sezon en büyük katkıyı yapan isimlerin başında gelen Burak Yılmaz, Lazio'yu bir kez daha mest etti. Eski başkan Ünal Aysal döneminde Burak'ın transferi konusunda büyük aşama kaydeden, sezon başında oyuncuya imza attırması an meselesi olan İtalyan ekibi, yıldız futbolcunun bu sezonki performansı sonrası Burak defterini bir kez daha açtı. Galatasaray'ın kazandığı çifte kupada attığı gollerle büyük katkı sağlayan, sarı-kırmızılı forma altındaki iyi performansını önceki gün Milli Takım formasıyla da devam ettiren Burak için Galatasaray'ın kapısının bir kez daha çalınacağı iddia edildi. İtalyan basınına yansıyan haberlere göre Lazio Başkanı Claudio Lotito, Burak Yılmaz'ın transferi için yaz transfer döneminde Galatasaray yönetimiyle bir kez daha görüşecek.


KLOSE'NİN YERİNE TEK ADAY

Haberin detayında Galatasaray ile sözleşmesini uzatacak teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun golcü oyuncusunun satışına izin vermesinin düşük ihtimal olduğu kaydedilirken Lazio yönetiminin de yaşı ilerleyen Miroslav Klose'nin yerine forvetteki en güçlü aday olarak Burak Yılmaz'ı gördüğü belirtildi.


2019 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Burak Yılmaz, bu sezon 28 lig maçında 16 gole imza atmayı başardı. Burak, sarı-kırmızılı takımda yıllık 2 milyon 850 bin Euro ve maç başı 25 bin Euro'ya oynuyor.



G.Saray'da 4 yıldızlı Divan

Galatasaray'ın Haziran ayı olağan divan kurulu bugün gerçekleştirilecek ancak öncekilerden bir hayli farklı olacak. Dursun Özbek yönetimi ile birlikte GSYİAD (Galatasaraylı Sanayici ve İş Adamları Derneği) yeni yönetimi de mazbatalarını alacak. Ayrıca Divan Kurulu toplantısında çifte kupa ve 4 yıldız kutlamaları olacak. Florya'daki Divan Kurulu'nda mangal partisi de düzenlenecek.



Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'e özel ödül

Divan Kurulu'nda başkan Duygun Yarsuvat yönetiminden iki isme özel berat verilecek. Elde edilen şampiyonlukta büyük pay sahibi olmalarına rağmen, kutlamalara alınmadıkları için vedayı küs yapan Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün başarı plaketiyle onurlandırılacağı öğrenildi. Albayrak ve Dürüst, şampiyonluk törenlerinde yaklaşamadıkları çifte kupaya Divan Kurulu'nda kavuşmuş olacak.



Dani Alves Barça'da kaldı

Barcelona ile sözleşmesi sona eren PSG, Manchester United ve Milan ile birlikte Galatasaray'ın da gündeminde olan, hatta teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun Şampiyonlar Ligi finalinde canlı olarak izlediği Dani Alves, yuvada kaldı. Brezilyalı sağ bek, Barcelona ile olan sözleşmesini iki yıl daha uzattı. Alves, daha önce Barcelona'ya imza atmaya yanaşmamış, kendisine gelen teklifleri değerlendirme kararı almıştı. Özellikle Galatasaray, 3 yıllık imza isteyen Alves'in 20 milyon Dolar'a yaklaşan transfer maliyetini karşılamakta güçlük çekti.



İtalya'dan Boateng iddiası

İtalyan La Gazzetta Dello Sport, Galatasaray'ın Schalke 04'ten ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Kevin-Prince Boateng ile prensip anlaşmasına vardığını öne sürdü. Taraflar arasındaki görüşmenin geçen hafta yapıldığı ve prensip anlaşmasına varıldığı bildirildi.



Sarıoğlu: İsterlerse seve seve kalırım

Galatasaray'ın tecrübeli ismi Sabri Sarıoğlu dün akşam TRT Spor'da yayınlanan bir programa katıldı. Bir çok konu hakkında açıklamalarda bulunan Sarıoğlu, transferi konusunda sorulan bir soru üzerine, “Kulübümle henüz bir görüşme gerçekleştirmedim. Yönetimimiz yeni bir yönetim. Mazbatalarını yarın (bugün) alacaklar. Biz yıllarca Galatasaray'da sözleşme sorunu yaşamadık. Sorun etmedik. Yönetim kalmamı isterse seve seve kalırım” ifadelerini kullandı.




#Galatasaray
#Burak Yılmaz
#Lazio
9 yıl önce