|

Ledesma bitti Baptista yolda

Belgrad maçı sonrası İtalya'ya giden Başkan Adnan Polat, Ledesma için Lazio Kulübü ile 6 milyon euro karşılığında el sıkıştı. G.Saray Başkanı, kulübü Roma ile daha önce anlaştığı Baptista'yı ikna etmesi için ise menajerini devreye soktu

ABDULLAH EĞİLMEZ
00:00 - 7/08/2010 Cumartesi
Güncelleme: 00:03 - 7/08/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ledesma bitti Baptista yolda
Ledesma bitti Baptista yolda

G.Saray ağır götürdüğü transfer çalışmalarında son anda atağa kalktı. Sarı-kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı Belgrad deplasmanı öncesi ve sonrasında hareketli saatler yaşandı. Maç öncesi İtalya'ya geçip görüşmelerde bulunan Başkan Adnan Polat, 90 dakikanın bitiş düdüğü ile birlikte yarım bıraktığı görüşmeleri tamamlamak üzere yeniden İtalya'nın yolunu tuttu. Başkent Roma'ya giden Polat burada bir taşla iki kuş vurdu. G.Saray Başkanı önce Lazio kulübü ile masaya oturdu ve önümüzdeki sezon sözleşmesi sona erecek olan Cristian Ledesma için 6 milyon euro karşılığında her konuda anlaştı. 1.80 boyunda ve 27 yaşındaki Arjantinli orta saha oyuncusu geçen sezon Roma forması ile 13 maçta 3 asist yaptı. Sarı-kırmızılı kulüp Ledesma ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak. Ledesma'nın transferinin resmi internet sitesinden her an açıklanması bekleniyor.

Başkan Polat'ın Roma'da ikinci hedefi ise Roma kulübünde teknik direktör Claudio Ranieri'nin tamamen gözden çıkardığı Julio Baptista oldu. Brezilyalı yıldız için yeniden harekete geçen Polat, 28 yaşındaki oyuncuya karşılık 6 milyon euro bonservis bedelinde uzlaşma sağlayarak masadan kalktı. Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmayan ve teklifi daha önce reddeden Baptista için menajeri Alessandro Lucci ile görüşen başkan Polat, Brezilyalı oyuncuyu ikna etmeleri konusunda yardımcı olmasını istedi. Fulham, West Ham United, Palermo ve Olympiakos'un da transferi için devrede olduğu Baptista için G.Saray'ın bir adım önde olduğu belirtildi. Sarı-kırmızılı takım bu iki futbolcuya ödeyeceği bonservis bedelini Elano Blumer'in satışından karşılamayı düşünüyor. İtalya'nın Milan Kulübü'nün peşinde olduğu Brezilyalı yıldız için sarı-kırmızılılar 12 milyon euro talep ediyorlar.



14 yıl önce