|

Lille'e bir Türk daha: 18 yaşına girince transfer olacak

Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Mustafa Kapı'nın formasını giydiği Lille'in Altınordu'nun 16 yaşındaki oyuncusu Burak İnce'yi transfer listesine eklediği öğrenildi. İzmir ekibinin teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, genç oyuncunun yaşı dolduğunda yurt dışına transfer olacağını söyledi.

11:33 - 27/11/2020 Cuma
Güncelleme: 15:45 - 24/05/2021 Pazartesi
Diğer
Altınrodu, Burak İnce'yle 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalamıştı.
Altınrodu, Burak İnce'yle 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalamıştı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da teknik direktör Hüseyin Eroğlu, orta sahada görev yapan Burak İnce'nin transferine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Radyospor'a konuşan Eroğlu'nun 16 yaşındaki futbolcu için yaptığı açıklama şöyle;

"Geleceği çok parlak, milli bir oyuncu"

  • "Burak İnce akademi takımımızın yetiştirdiği özel bir isim. Avrupa takımları kendisini dikkatle takip ediyor. Burak geçen sezon acemilik sezonunu tamamladı. Burak 16 yaşında ve ikinci sezonunu oynuyor. Hücum hattımız için önemli bir koz. Geleceği çok parlak, milli bir oyuncu. Yakın süre içerisinde yurt dışına transfer olacaktır. 18 yaşından önce yurt dışına transfer olamıyorsunuz. Bu sebeple Burak bizde 1,5-2 yıl daha devam edecektir."
"Lille'in takip etmesi gayet normal"
  • "Lille, Türkiye liglerini sıkı bir şekilde takip ediyor. Burak İnce ve Berke Kılıç'ı da takip etmesi gayet normal bir durum. Altınordu, İngiliz takımlarının da takip ettiği bir kulüp. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder, İngiltere'de forma giyiyorlar. Bu transfer süreçleri bir anda olan işler değil. Bu takımlar az sayıda maç ile oyuncular hakkında karar vermiyorlar. Çıkan haberleri basından biz de takip ediyoruz. İsmi geçen futbolcular daha sıkı çalışarak en iyi şekilde performanslarını sergilemeleri gerekiyor."
#Burak İnce
#Altınordu
#Hüseyin Eroğu
3 yıl önce