|

Lincoln yeniden doğdu

Geçen sezon beklenenden uzak bir performans sergileyen Brezilyalı yıldız Lincoln, bu sezon ise adeta yeniden doğdu.

Aa
00:00 - 13/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 14:08 - 13/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Lincoln yeniden doğdu
Lincoln yeniden doğdu

Galatasaray'ın, Almanya'nın Schalke 04 takımından büyük ümitlerle transfer ettiği, ancak geçen sezon beklenenden uzak bir performans sergileyen Brezilyalı yıldız Lincoln, bu sezon ise adeta yeniden doğdu.


Geride kalan sezonda teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile sorun yaşayan, sakatlıklar geçirerek bir çok önemli maçta takımını yalnız bırakan Brezilyalı yıldız, adeta yeniden doğduğu yeni sezonda, Galatasaray'ın en önemli kozlarından biri olmayı başardı.


Son yapılan Gençlerbirliği maçında 1 gol atıp, 1 de asist yaparak takımını galibiyete taşıyan Cassio Lincoln, bu sezon Turkcell Süper Lig, UEFA Kupası, Fortis Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da yapılan toplam 26 maçın 23'ünde sahaya çıkarken, sergilediği performansla da sarı-kırmızılı taraftarların gönlünü yeniden fethetti.


8 GOL ATTI

Brezilyalı yıldız, Galatasaray adına bu sezon rakip fileleri resmi maçlarda 8 kez havalandırmayı başararak, elde edilen galibiyetlerde büyük pay sahibi oldu.


Teknik direktör Michael Skibbe'nin forvet arkasında gole daha yakın bir bölgede kullandığı Lincoln, geçen sezon resmi maçlarda toplamda 7 gol atmasına karşın, bu sezon henüz ligi yarılamadan gol sayısını 8'e yükseltmeyi başardı.


Turkcell Süper Lig'de 7, UEFA Kupası'nda ise 1 gol atma başarısı gösteren Brezilyalı yıldız, yaptığı asistlerle de takımını sırtlayan isimlerin başında geldi. Lincoln, 7 gol attığı ligde 9 da asist yaparak, atılan 18 gole direkt katkı sağlamış oldu.

15 yıl önce