|

Lionel Carole Aslan oldu

Süper Lig'de geçtiğimiz yılı şampiyon tamamlayarak 4. yıldızı takan Galatasaray, yeni sezon öncesi 4. transferini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar, sol bek transferi için bir süreden beri görüşmelerini sürdürdüğü Fransız futbolcu Lionel Jules Carole'u transfer ettiğini resmen duyurdu.

Yeni Şafak
04:00 - 12/07/2015 Pazar
Güncelleme: 10:25 - 12/07/2015 Pazar
Yeni Şafak

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, Carole ve kulübü Troyes ile anlaşmaya varıldığı belirtildi. Sarı-Kırmızılılar, Fransız oyuncunun transferi için kulübüne 1 milyon 500 bin euro bonservis ücreti ödeyecek. Carole, 2015-16 sezonunda 25 resmi maçta ilk 11'de oynadığı takdirde kulübüne 300 bin euro daha ödeme yapılacak. G.Saray ile 4 yıllık anlaşma sağlayan 24 yaşındaki sol bek ise her sezon için 700 bin Euro sabit, 15 bin Euro da maçı başı ücret alacak.



2013'te Troyes'e gelen Carole ilk sezonunda ligde 38, kupada 6 maça çıkarken, 2 asist yaptı ve sadece 3 sarı kart gördü. İkinci sezonunda ise ligde 37, kupada 1 maçta görev alan Carole 5 asistlik bir performans sergiledi ve 4 sarı kart gördü. Carole, Fransa U17, U20 ve U21 milli takımlarında da forma giydi.



Cimbom'u Sinan Gümüş sırtladı

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Çek Cumhuriyeti 1. Ligi takımlarından Vysocina Jihlava ile yaptığı maçı 2-1 kazandı. Sarı-kırmızılıların gollerini 42 ve 49'da Sinan Gümüş atarken, Vysocina Jihlava'nın tek golünü 45+1'de penaltıdan Muris kaydetti. Avusturya'nın Steyr bölgesindeki Vorwarts Stadı'nda oynanan maça G.Saray; Eray, Sabri, Emrecan, Dany, Telles, Bilal, Hamit, Yekta, Emre Çolak, Sercan ve Sinan Gümüş ilk 11'i ile başladı. İkinci yarıda ise oyuna Alperen, Tarık, Furkan, Berk İsmail, Yavuzhan, Umut Gündoğan, Jem Paul ve Olcan girdi. Bu arada maçın 35. dakikasında taraftarlar sahaya patlayıcı madde atınca oyun yaklaşık 5 dakika durdu.



Borç 220 milyon $

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, kulübün yaklaşık 220 milyon Dolar borcu olduğunu söyledi. Özbek, TT Arena'daki toplantı salonunda yapılan olağanüstü mali genel kurulda, borçların yapılandırılması ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi gibi konularda bilgi verirken, "Yılda yaklaşık 40 milyon Dolar faiz ödüyoruz. Bu borç stokunu, faiz yükünü azaltmaya çalışalım. Eğer bunu yapmazsak spordaki fair-play uygulaması bir müddet sonra Türkiye sınırlarının dışına çıkmamıza mani olacaktır" uyarısını yaptı. Özbek, üyelerden istediği mali yetkileri aldı.




#Galatasaray
#Lionel Carole
#Dursun Özbek
9 yıl önce