|

Liverpool dertli mi dertli

İngiltere Premier Lig kulüplerinden Liverpool'un Üstyöneticisi Ian Ayre, futbolcuların sosyal medya kullanımının problem haline geldiğini bildirdi.

Yeni Şafak
20:06 - 7/12/2014 Pazar
Güncelleme: 18:08 - 7/12/2014 Pazar
AA
İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Ayre, Liverpool'un İtalyan golcüsü Mario Balotelli'nin sosyal paylaşım sitesi Instagram üzerinden yaptığı ve ırkçılık olarak nitelendirilen açıklamalarıyla ilgili, "Elimizden gelse futbolcuları sosyal medyadan uzak tutarız çünkü bir problem haline gelmeye başladı" ifadesini kullandı. 


Kulüp olarak futbolculara sosyal medya konusunda gerekli uyarıları yapmalarına rağmen senede en az bir kez bu tür sorunlarla karşılaştıklarını kaydeden Ayre, "İçinde bulunduğumuz dijital çağda, insanları sosyal medya kullanımından alıkoymanın bir anlamı yok ama bu konuda sıkı tedbirlerimiz de var. Gerekirse çizgiyi aşan futbolcuları cezalandırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.


Sosyal paylaşım sitesi Instagram'daki hesabından attığı mesajda Balotelli, bilgisayar oyunu karakteri Süper Mario'nun resminin altına, "Irkçı olmayın. Japonlar tarafından üretilen, İngilizce konuşabilen, dış görünüşüyle Meksikalılara benzeyen İtalyan tesisatçı Süper Mario gibi olun. O, siyahi birisi gibi zıplayabilir ve altınları bir Yahudi gibi toplayabilir" ifadesini kullanmıştı.


Paylaştığı mesajı kısa süre sonra silen ancak yayılmasına engel olamayan Balotelli, sonrasında Twitter hesabından açıklamaları nedeniyle özür dilemişti.


Balotelli, yorumları sebebiyle İngiltere Futbol Federasyonu tarafından ırkçılık yapmakla suçlanıyor. Ceza alması beklenen 24 yaşındaki futbolcunun, 15 Aralık'a kadar federasyona savunmasını sunma süresi bulunuyor.
#Futbol
#Liverpool
#İngiltere Premier Lig
#Mario Balotelli
#Ian Ayre
9 yıl önce