|

Lobjanidze: Yerden korkunç bir ses geldi

Hatayspor'un yıldızı Saba Lobjanidze, deprem anını anlattı. Büyük bir korku yaşadığını belirten Gürcü futbolcu, "Gece gökyüzü parlıyordu ve yerden öyle korkunç bir ses geldi ki ruhumuzu sarstı" dedi.

14:11 - 12/02/2023 воскресенье
Güncelleme: 14:14 - 12/02/2023 воскресенье
Yeni Şafak
Saba Lobjanidze
Saba Lobjanidze

Süper Lig ekiplerinden Hatayspor'da forma giyen Gürcü futbolcu Saba Lobjanidze, depremde yaşadığı korku dolu anları ülkesinin basınına anlattı. 28 yaşındaki futbolcu, enkaz altında kalan takım arkadaşı Christian Atsu'yla ilgili ise bilgi alamadığını söyledi.


Lobjanidze'nin yaptığı açıklamalar şöyle:


"Yerden korkunç bir ses geliyordu"

"Bu korkunç deprem başladığında ben evdeydim ve tüm şehir uyuyordu... Saat sabahın dördüydü ve yaklaşık iki dakika sürdü. Yaşananları kelimelerle nasıl aktaracağımı bilemiyorum. Evden zar zor çıktım. Tamamen çökmedi ama tavan ve içindeki her şey çöktü. Sekizinci katta uyuyordum ve hemen dışarı fırladım... Korkunçtu, yer hareket ediyordu ve bir şey parlıyordu. Gece gökyüzü gerçekten parlıyordu ve yerden öyle korkunç bir ses geliyordu ki ruhumuzu sarstı."



"Atsu'yla ilgili kimse bana bir şey demedi"

"Christian Atsu hakkında kimse bana bir şey söylemedi. Belki birisi Christian Atsu'nun kim olduğunu bile bilmiyordur. Ama bilmiyorum... Böyle bir ihtimal için çok küçük bir yüzde var... Takımda Türk oyuncu olanların, herkesin evi yıkıldı. Aslında ayakta kalan bir ev yok."


"Mucizevi bir şekilde hayatta kaldılar"

"11 katlı binanın 9. katında Atsu, 5. ve 7. katlarında ise 2 oyuncumuz ve 2 teknik direktörümüz oturuyordu. Mucizevi bir şekilde hayatta kaldılar. Masanın altındaydılar ve bazıları o gün bulunup çıkarıldı. Gürcü halkıma çok teşekkür ederim, Türklere bu şekilde yardımcı oluyorlar. Milliyet, din fark etmez... Kimse böyle bir trajediyi hak etmez. Kim olursa olsun her şekilde yardım etmeliyiz."







#Saba Lobjanidze
#Atsu
#Hatayspor
1 год назад