|

Lodeiro geliyor Fernandes gidiyor

Gerçekleşmeyen Ronaldinho transferinin ardından ofansif orta saha Nicolas Lodeiro''yu son dakika gelişmesiyle borsaya bildiren Beşiktaş''ın bu hamlesinin altında yatan neden ortaya çıktı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 24/01/2014 Cuma
Güncelleme: 23:21 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Lodeiro geliyor Fernandes gidiyor
Lodeiro geliyor Fernandes gidiyor

Beşiktaş''ın sezon sonunda sözleşmesi sona erecek futbolcusu Manuel Fernandes, yeni sezonda futbol hayatına Rusya''da devam edecek. Beşiktaş yönetiminin yeni sözleşme için teklifini ilettiği, ancak pek de ısrarcı olmadığı Portekizli yıldızın önümüzdeki sezon için Lokomotiv Moskova ile söz kestiği öğrenildi. FIFA Menajeri Malik Arutyunov, Radyospor''a yaptığı açıklamada Manuel Fernandes''in Haziran ayından itibaren Lokomotiv Moskova''nın futbolcusu olduğunu kaydetti. Rus kulübünün geçen sezon da Beşiktaş''a Fernandes için teklif yaptığını belirten Arutyunov, ''Beşiktaş o zaman satmayı düşünmüyordu. Geçen sezon Beşiktaş''a 10-12 milyon Euro teklifte bulundular Fernandes için. Beşiktaş, teklifi reddetti. Şimdi bedelsiz gidiyor'' ifadelerini kullandı.

BONUSLAR HARİÇ 3 MİLYON EURO KAZANACAK

Fernandes''in Rus kulübünden alacağı yıllık ücretle ilgili de bildiklerini aktaran menajer Arutyunov, Portekizli oyuncunun bonuslar hariç yıllık 3 milyon Euro kazanacağını kaydetti. Valencia Kulübü''nden 2 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Fernandes, Beşiktaş''ta 2 milyon 200 bin Euro''ya oynuyor. Siyah-beyazlı yönetim, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek oyuncusu için 2 milyon 500 bin Euro teklif etmiş, Fernandes 3 milyon Euro istemişti.

LODEİRO''DA ''YÜZDE 40'' PROBLEMİ YAŞANIYOR

Beşiktaş''ın gerçekleşmeyen Ronaldinho transferinden sonra apar topar Nicolas Lodeiro''ya yönelmesinin nedeni de böylece ortaya çıkmış oldu. Beşiktaş, görüşmelere başlandığını borsaya bildirse de transferde pürüzler mevcut. Siyah-beyazlı takımın bonservisin yüzde 53.75''ine sahip WDS adlı fon şirketiyle anlaştığı, kalan kısma sahip olan Botafogo''nun kiralamaya yanaşmadığı, oyuncuyu 8 milyon Euro''ya satmakta direttiği öğrenildi.

MHK Başkanı itiraf etti

Tahkim Kurulu''nun Kasımpaşa-Beşiktaş maçı kararına yapılan itirazı görüştüğü saatlerde Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp''in itirafları kamuoyuna yansıdı. Geçmişteki Beşiktaşlılığının inkar edilemez olduğunu kaydeden Alp, ''Yıllarca futbol oynadım, yöneticilik yaptım. Şimdiki görevimde bunlar geride kaldı. Tüm kulüplere eşitim, ama hakem hatalarını ben de görüyorum. Üç büyüklere bakarsak en çok hata Beşiktaş''a rastlıyor. Bu durumdan ben de rahatsızım, ama hiçbir şey ifade etmez. Hakem hatayı G.Saray, Beşiktaş veya F.Bahçe maçında da yapabilir, olgunlukla karşılanmalı'' ifadelerini kullandı.

Tahkim kararı sonra verecek

Tahkim Kurulu, dün TFF''nin yeniden oynanmasına karar verdiği Kasımpaşa-Beşiktaş maçına yapılan itirazları görüştü ancak kararı ise daha sonraya sakladı. İki takım avukatları ve yöneticilerinin savunmalarını alan Tahkim Kurulu, ilk önce Beşiktaş Kulübü''nü dinledi. Tahkim, 1 saatlik aradan sonra Kasımpaşa Kulübü yönetimi ve avukatlarını savunmaya çağırdı. Saat 18.00 sıralarında bir açıklama yayımlayan Tahkim Kurulu, TFF''nin yeniden oynanmasına karar verdiği Kasımpaşa-Beşiktaş maçıyla ilgili itirazların değerlendirilmesine devam edileceğini, kararın daha sonra verileceğini belirtti.


10 yıl önce