|

Lucescu Fenerbahçe’nin başına geçecek

Lucescu ile ortaya atılan son iddia ise önemli bir isimden geldi. Eski Romanya Futbol Federasyonu Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Mircea Sandu, tecrübeli çalıştırıcı için “Lucescu gelecek sezon Türkiye’de olacak. Muhtemelen bu takım Fenerbahçe” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek İsmail Kartal'ın durumu belirsizliğini korurken, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün Mircea Lucescu olacağı ileri sürüldü. İddianın sahibi önemli bir isim. Eski Romanya Futbol Federasyonu Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Mircea Sandu, 31 Mayıs'ta Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla sözleşmesi sona erecek Mircea Lucescu'nun yeni görevini açıkladı.



62 yaşındaki deneyimli teknik adamın Fenerbahçe'nin başına geçeceğini öne sürdü. Rumen basınına konuşan Mircea Sandu, “Mircea Lucescu gelecek sezon başlarken Türkiye'de olacak. Muhtemelen bu takım Fenerbahçe olacak. Rusya'ya gideceğini zannetmiyorum. Zaten geçtiğimiz yıldan bu yana hep Fenerbahçe tarafından isteniyordu” ifadelerini kullandı. Mircea Lucescu geçtiğimiz hafta Ukrayna'dan sezon sonunda ayrılmayı düşündüğünü açıklamış, bunun nedenini de Donetsk bölgesindeki politik ve sosyal istikrarsız durum olarak göstermişti. 2004 yılından bu yana Shakhtar Donetsk'te görev yapan Lucescu, 8 Ukrayna Ligi şampiyonluğu, 5 Ukrayna Kupası şampiyonluğu, 6 Ukrayna Süper Kupa şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 2010-11 sezonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final sevinçleri yaşadı.



Emenike gidiyor


Fenerbahçe, bu sezon büyük hayal kırıklığı yaşatan Nijeryalı golcü Emenike ile sezon sonunda yollarını ayıracak. Yönetim, Emenike'nin menajeri Erdem Konyar ile bir araya geldi ve Nijeryalı futbolcu konusunda alınan kararı iletti. Emenike'nin yeni sezonda kesinlikle kadroda düşünülmediği belirtilerek, kendisine kulüp bulması istendi. Yönetim, Emenike'nin bonservis bedelini de 10 milyon Euro olarak belirledi ve bu bedeli getirmesi halinde istediği kulübe gidebileceğini belirtti.



#Mircea Sandu
#Fenerbahçe
#Emenike
#Lucescu
9 yıl önce