|

Lucescu'dan yeşil ışık

Beşiktaş'a prensipte olumlu yanıt veren Rumen hoca kesin kararını sezon sonunda vereceğini açıklarken, başkan Demirören'e, “17 Haziran'da Türkiye'deyim” dediği bildirildi. Teknik adam olarak Trapattoni, Denizli, Eriksson ve Le Guen ise beklemede.

Engin Albayrak
00:00 - 12/05/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:59 - 12/05/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Lucescu'dan yeşil ışık
Lucescu'dan yeşil ışık

Tigana'nın görevini bırakacağını açıklamasının ardından, hoca arayışlarına giren siyah-beyazlılarda listenin başında bulunan Mircea Lucescu, Türkiye'de çalışmayı sevdiğini söyleyerek, “17 Haziran'da Türkiye'deyim” dedi. Siyah-beyazlı takıma prensipte olumlu yanıt veren Rumen hoca ile önprotokol yapıldığı öğrenildi. Lucescu'nun başkan Yıldırım Demirören'e, Ukrayna'da ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluk şanslarının zora girdiği, ama kupada final oynayacaklarını belirterek, “Kupayı kazandıktan sonra daha rahat olacağım. Kısmetse 17 Haziran'da Türkiye'de olacağım” diye söz verdiği öğrenildi.


TEMASLAR YOĞUNLAŞTI

Başkan Yıldırım Demirören, 2004'te görevine son verdiği Mircea Lucescu ile yeniden çalışılması durumunda ortaya çıkabilecek başarısızlığı da hesaba katarak adımlarını dikkatli attığı ancak Rumen teknik adamın isminin diğerlerinin önüne geçtiği öğrenildi. Lucescu'nun Türkiye ve Beşiktaş'ı iyi tanıması ve sevilmesi kendisinin ısrarla istenmesindeki en önemli etken oldu. Yerli teknik direktör adayı olarak ismi geçen Mustafa Denizli ve Ertuğrul Sağlam konusunda kararsız kalan yönetime Fatih Terim'in adının bile önerildiği idida edildi. Demirören'in kupa finalinin ardından Viyana'ya giderek Red Bull Salisburgo'u çalıştıran İtalyan teknik adam Giovanni Trapattoni ile görüştüğü de iddia edilirken, siyah-beyazlı takımın teknik direktör aradığını duyan Avrupalı menajerlerin Sven-Göran Eriksson ve Paul Le Guen'i ısrarla önerdiği de öğrenildi.


Kartal, Yalova'da kampa girecek

Beşiktaş, Bursaspor maçı için bugün Yalova'ya gidecek. Siyah-beyazlılar, burada kampa girip maç günü Bursa'ya geçecek. Geniş güvenlik önlemleri altına Bursa'ya gideceği bildirilen Beşiktaş'ın maçtan sonra da aynı şekilde İstanbul'a yolcu edilecek. Taraftarların ortalığı germemesi için maç günü güvenliğin en üst düzeyde olacağı ifade edildi.


10 futbolcu sarı kart sınırında

Beşiktaş'ta, Bursaspor ile deplasmanda oynanacak maç öncesi sarı kart alarmı verildi. 3'er sarı kartı bulunan Nobre, Ricardinho, Fahri, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Koray, Serdar, Mehmet Sedef, Ali Tandoğan ve Mustafa Doğan, Bursaspor maçında da sarı kart görmeleri halinde, gelecek haftaki Ankaraspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.



Sakat 6 oyuncunun durumları belirsiz

Beşiktaş, Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Tigana yönetiminde yapılan basına kapalı antrenmanda futbolcuların, pas çalışmasının ardından tekniğe dayalı bireysel çalışmalar ve taktik varyasyonlar gerçekleştirdikleri bildirildi. Beşiktaş'ın dünkü çalışmasına sakatlıkları devam eden Mustafa, Ali Tandoğan, İbrahim Akın, Delgado, Ricardinho ve Nobre'nin katılmadıkları duyuruldu. Kulüp doktoru Ayhan Optur, Mustafa'nın Bursaspor maçında görev yapamayacağını, diğer futbolcuların durumunun ise bugün netlik kazanacağını söyledi.


17 yıl önce