|

Luis Enrique yine Arda'yı savundu

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynayacakları Atletico Madrid karşılaşması öncesinde basının karşısına çıktı. İspanyol teknik adam, açıklamalarında Real Madrid maçı sonrası ağır eleştirilere maruz kalan Arda Turan’a da değindi. Arda ile çalışmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Enrique, Arda’yı oyuna yanlış zamanda aldığını belirtti.

Yeni Şafak
17:09 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:47 - 4/04/2016 Pazartesi
Diğer
Luis Enrique, Arda'yı savundu.
Luis Enrique, Arda'yı savundu.

Barcelona, hafta sonu oynanan El Clasico'da aldığı mağlubiyetin ardından Şampiyonlar Ligi'ne odaklandı. UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynanacak Atletico Madrid maçı öncesi basın toplantısına katılan teknik direktör Luis Enrique önemli açıklamalarda bulundu.



Nou Camp'ta kaybedilen Real Madrid maçının ardından İspanyol medyasında ağır eleştirilere maruz kalan Arda Turan hakkında açıklamalar yapan Luis Enrique, milli oyuncuyu savundu. Sporcope'de yer alan habere göre, Arda'dan çok memnun olduğunu belirten İspanyol teknik adam, “Arda'nın bir yenilgi yüzünden suçlanmasını görmek üzüntü verici. O sadece yanlış zamanda oyuna girdi" diyerek suçu kendi üzerine aldı.





'Arda takıma adapte oldu'

Arda'nın takıma uyum sağlayamadığı eleştirilerini yanıtlayan Luis Enrique, “Onunla çalıştığım için çok mutluyum, Arda buraya gayet iyi adapte oldu" dedi.



Luis Enrique, El Clasico'daki mağlubiyetin takıma olan güvenini kaybetmesine yetmeyeceğini de belirtti. Enrique, “Takımımın kupaları kazanmaya devam edeceğine körü körüne inanıyorum. Barcelona taraftarları da stadı doldurup bizleri desteklemeye devam edecektir" diyerek yarıştıkları her yerde kupanın favorisi olduklarını söyledi.



Sezon başında 41 milyon euro'luk bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında forma şansı bulması halinde eski takımına karşı oynayacak. 18 resmi karşılaşmada forma şansı bulan Arda, 2 gol 4 asistlik performansı gösterdi.




#Barcelona
#Futbol
#Arda Turan
8 yıl önce