|

Macaristan 3-3 Portekiz

EURO 2016 F Grubu son maçlarında Portekiz turnuvanın sürpriz takımlarından Macaristan ile 3-3 berabere kaldı. Macaristan 5, Portekiz ise 3 puanla gruptan çıktı. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Ronaldo ve Bursasporlu Dzsudzsak ikişer golle maça damga vurdu.

Yeni Şafak
20:50 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Ronaldo attığı golden sonra büyük sevinç yaşadı.
Ronaldo attığı golden sonra büyük sevinç yaşadı.

İki ekibin de mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta ilk on dakikalık bölümde Portekiz ve Macaristan birer kez gole yaklaştı.



15. dakikada Macaristan kalesini abluka altına alan Portekiz üst üste 3 pozisyonda korner kullandı.



18. dakikada Bursasporlu Balazs Dzsudzsak'ın kullandığı köşe vuruşunu Ronaldo karşıladı, Nani'nin kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı pozisyonda uzaktan sert ve güzel bir vuruş yapan Zoltan Gera muhteşem bir gole imza attı. 37 yaşındaki tecrübeli ismin attığı gol sonrası Macarlar büyük bir sevinç yaşadı.








29. dakikada Ronaldo'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşu kaleci Kiraly güçlükle uzaklaştırdı.



35. dakikada Ronaldo'nun kullandığı serbest vuruş üstten auta gitti.



40. dakikada Ronaldo'nun ceza sahası içinde arka direğe gönderdiği topu Pepe içeri çevirdi. Nani boş pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ama hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.



42. dakikada Ronaldo'nun ara pasında topla buluşan Nani, sol çaprazdan kaleci Kiraly'yi avlayarak takımına beraberliği getirdi.





44. dakikada Dzsudzsak'tan aldığı pasla ilerleyen Szalai'nin yaklaşık 40 metreden vuruşunu kaleci Patricio güçlükle kurtardı.






İkinci devreye Macaristan hızlı başladı. 47. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Dzsudzsak serbest vuruştan attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. Macar yıldızın vuruşunda baraja çarpan top Patricio'yu yanılttı.






Golden 1 dakika sonra Szalai'nin getirdiği topta Lovrencsics'in şutu yan ağlarda kaldı.



50. dakikada Portekiz skora dengeyi getirdi. Sağ kanattan Joao Mario'nun içeri doğru yaptığı ortada topu şık bir vuruşla ağlara gönderen Ronaldo hem skora dengeyi getirdi hem de Avrupa Şampiyonası'nda tarihe geçti. Yıldız golcü üst üste 4. turnuvasında da gol atmayı başardı.






55. dakikada Macaristan'da Dzsudzsak'ın kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü. Topu önüne alan yıldız futbolcu ceza sahası çizgisine yakın noktadan sol çaprazdan muhteşem bir vuruşla takımını bir kez daha öne geçiren golü kaydetti.






62. dakikada Portekiz'in kullandığı köşe vuruşunda topu alan Quaresma içeri doğru yaptığı ortada topu Ronaldo ile buluşturdu. Golcü oyuncu kafa golüyle takımına 3-3'lük beraberliği getirdi.






64. dakikada Macaristan'ın geliştirdiği hızlı hücumda Adam Szala'nin yakın mesafeden şutu direkten döndü.



90. dakikada Ronaldo'nun kullandığı serbest vuruş üstten auta gitti.



Büyük bir çekişmeye sahne olan maç 3-3'lük beraberlikle sona erince iki takım el ele üst tura yükseldi.








#EURO 2016
#Macaristan
#Portekiz
8 yıl önce