|

Macaristan-Portekiz: 3-3 MAÇ ÖZETİ VE GOLLERİ

Euro 2016 F Grubu'nda Macaristan, Portekiz'le karşılaştı. Euro 2016'nın en gollü maçına sahne olan Macaristan-Portekiz maçının özetini yenisafak.com'dan izleyebilirsiniz. Türkiye'yi yakından ilgilendiren karşılaşmada Portekiz adına Ronaldo ve Nani, Macaristan adına ise Gera ve Balázs Dzsudzsák golleri atan isimler oldu. Karşılaşma 3-3 sona erdi. İşte maçın özeti...

Yeni Şafak
20:37 - 22/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:54 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Macaristan-Portekiz maçı Euro 2016'nın en gollü maçına sahne oldu.
Macaristan-Portekiz maçı Euro 2016'nın en gollü maçına sahne oldu.

Macaristan-Portekiz maçının özeti yenisafak.com'da. Euro 2016 F Grubu'nda Macaristan ile Portekiz turnuvanın en gollü maçını oynadı. Fenerbahçeli Nani ve Bursasporlu Balázs Dzsudzsák'ın gol attığı maç 3-3 sona erdi. Macaristan-Portekiz maçının geniş özetinı yenisafak.com'dan izleyebilirsiniz.



15. dakikada Macaristan kalesini abluka altına alan Portekiz üst üste 3 pozisyonda korner kullandı.



18. dakikada Bursasporlu Balazs Dzsudzsak'ın kullandığı köşe vuruşunu Ronaldo karşıladı, Nani'nin kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı pozisyonda uzaktan sert ve güzel bir vuruş yapan Zoltan Gera muhteşem bir gole imza attı. 37 yaşındaki tecrübeli ismin attığı gol sonrası Macarlar büyük bir sevinç yaşadı.




29. dakikada Ronaldo'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşu kaleci Kiraly güçlükle uzaklaştırdı.



35. dakikada Ronaldo'nun kullandığı serbest vuruş üstten auta gitti.



40. dakikada Ronaldo'nun ceza sahası içinde arka direğe gönderdiği topu Pepe içeri çevirdi. Nani boş pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ama hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.



İkinci devreye Macaristan hızlı başladı. 47. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Dzsudzsak serbest vuruştan attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. Macar yıldızın vuruşunda baraja çarpan top Patricio'yu yanılttı.





Ronaldo'dan tarihi gol

Avrupa Şampiyonası F Grubu'nda yer alan Portekiz'in Macaristan'a karşı ikinci golünü atan Ronaldo tarihe geçti. Yıldız futbolcu üst üste 4 turnuvada gol atan ilk oyuncu oldu.



Euro 2016'ya rekor kırma ve takımına şampiyonluk yaşatma umuduyla gelen Cristiano Ronaldo hedeflerinden ilkini gerçekleştirdi. Portekizli yıldız, takımının Macaristan'la oynadığı karşılaşmada attığı şık golle tarihe geçti.



Geride kalan 2004, 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda gol atmayı başaran Ronaldo, aynı rekor hedefiyle turnuvaya gelen İbrahimovic'ten önce golle tanışarak rekoru elde eden ilk isim oldu.





-










#Macaristan
#Portekiz
#Balázs Dzsudzsák
#Nani
#Euro 2016
8 yıl önce