|

Maçtan çıkıp kışlaya gitti

Estonya''nın sol beki Artur Pikk, İngiltere karşısında 90 dakika forma giymesinin ardından gece yarısı Estonya ordusundaki görevinin başına döndü.

Ajansspor
00:00 - 13/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:57 - 13/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Maçtan çıkıp kışlaya gitti
Maçtan çıkıp kışlaya gitti

ESPN''de yer alan habere göre maçta 90 dakika görev alan 21 yaşındaki sol bek Artur Pikk, maçtan sonra ordudaki görevine geri döndü. Normal şartlar altında Estonya''da askerlik süresi 8 ay. Fakat profesyonel sporcular bu görevi 3 ay boyunca yapıyor.

Pikk''in askerliği ise 29 Eylül tarihinde başladı. Normal şartlar altında takımdaki üçüncü sol bek alternatifi olan Pikk, Tenista''nin sakatlanması ve Kallaste''nin de kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle kendini bir anda İngiltere maçının ilk 11''inde buldu. Estonya milli takımı teknik direktörü Magnus Pehrsson'un, Pikk'in milli maçta oynayabilmesi için orduya bir dilekçe yazmak zorunda kaldığı da belirtiliyor.

1-0 kaybedilen maçın ardından konuşan Pikk, ''Benim için zor bir maçtı çünkü takımla birlikte çalışmamıştım. Gece yarısı itibariyle kışlaya dönmem gerekiyor. Sabah altıda kalkacağız'' ifadelerini kullanmıştı.

5 Mart 1993 doğumlu olan sol bek, ülkesinin takımlarından Levadia Tallinn'in formasını giyiyor.

10 yıl önce