|

Madrid efsanesi veda ediyor

İspanyol futbolunun efsane futbolcusu Raul, 21 yıllık profesyonel futbol kariyerini gelecek ay sonlandıracağını açıkladı.

Yeni Şafak
14:37 - 16/10/2015 Cuma
Güncelleme: 11:41 - 16/10/2015 Cuma
AA

İspanya Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in efsane futbolcuları arasında gösterilen ve son olarak New York Cosmos takımının formasını giyen 38 yaşındaki Raul Gonzalez, gelecek ay ABD ligi tamamlandıktan sonra profesyonel kariyerini sonlandıracağını açıkladı.



ABD liginde New York Cosmos ile şampiyonluk yaşamak istediğini kaydeden Raul, kulübünün internet sitesinden yaptığı açıklamada, gelecek ay sezonun sona ermesiyle profesyonel futbola veda edeceğini bildirdi.



Cosmos taraftarına teşekkür

Raul açıklamasında, "Bu kararı almak kolay olmadı ama doğru bir zaman. Şu anda tüm enerjim Cosmos'un lig şampiyonu olmasına katkı sağlayabilmek. Tüm spor kariyerim boyunca bana yardım eden herkese teşekkür etmek istiyorum. Özellikle New York'a geldiğimden beri bana sevgisini ve desteğini hep gösteren Cosmos taraftarlarına" ifadelerini kullandı.



Oynadığı her kulüpte kupa kazandı

Futbol kariyerinde oynadığı her kulüpte kupa kazanma başarısını gösteren Raul, 6 La Liga, 1 Katar Ligi, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Kıtalararası Kupa, 4 İspanya Süper Kupası, 1 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupası ve 1 Emir Kupası kazandı.



İspanya ve Madrid'in en golcü ikinci futbolcusu

Real Madrid formasıyla 741 maçta 323 gol atan Raul'un İspanya Milli Takımı ile de 102 maçta 40 golü bulunuyor. Rekorunu yeni kıran Cristiano Ronaldo'dan sonra Real Madrid Kulübü tarihinin en golcüleri sıralamasında 2'ncilikte yer alan Raul, İspanya Milli Takımı tarihinde de David Villa'nın (59) ardından 44 golle milli formayla en çok gol atan ikinci futbolcu durumunda.



Kariyerinde en büyük başarılarını 15 sezon formasını giydiği Real Madrid'de yakalayan ve bu kulübün "efsane futbolcuları" arasına giren Raul'un, gelecekte Real Madrid'de yönetim veya teknik kadroda görev yapma ihtimali yüksek gösteriliyor.



#raul gonzalez
#jübile
#real madrid
#new york cosmos
#emekllik
8 yıl önce