|

Mafya izin verdi maç oynandı!

İtalya, Napoli-Fiorentina finalinin oynanmasına izin veren mafya klanı üyesi Gennaro de Tommaso'yu konuşuyor. Maç öncesi Napoli tribün liderinin yaralandığı olaylar ülkedeki futbol-mafya ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sabah
00:00 - 5/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 09:29 - 5/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Mafya izin verdi maç oynandı!
Mafya izin verdi maç oynandı!

İtalya, tribün terörünün önüne geçemiyor. Önceki akşam Roma'da oynanan İtalya Kupası finali öncesinde çıkan olaylarda 30 yaşındaki Napoli taraftarı Ciro Esposito'nun Roma tribün lideri tarafından vurulması ülkeyi ayağa kaldırdı. Fiorentina taraftarı olan 39 yaşındaki Başbakan Matteo Renzi'nin de izlediği Olimpiyat Stadı'ndaki final final öncesinde Napoli tribünlerinin liderinin onayıyla maçın başlaması ise medyada büyük eleştiri topladı.

Taraftar yasağı

Napoli'de bir mafya klanına üye olan Gennaro de Tommaso, uzun süredir Napoli tribünlerinin lideri olarak biliniyor. Napoli'nin hiçbir maçını kaçırmayan ve yaşadığı kasabada araba yıkayarak hayatını kazanan Ciro Esposito'yu stadyum yakınında vuran 48 yaşındaki Danile de Santis de olaylarda bacağından yaralandı ve Esposito ile aynı hastaneye kaldırıldı. Polis, bu olayların ardından dün Roma taraftarının, Sicilya'da oynanan Catania- Roma maçına gitmesine izin vermedi ve taraftarlara deplasman yasağı geldi.

10 yıl önce derbiyi oynatmadı

Napoli-Fiorentina finali için şehre gelen Napoli taraftarıyla, işlettiği otoparkın önünde çatışan Daniele de Santis, aşırı sağcı Roma tribünlerinin lideri olarak biliniyor. 2004 yılında bir çocuğun stadyum çevresinde polis aracı tarafından ezildiği söylentisi nedeniyle Roma-Lazio derbisini erteleten Daniele de Santis, 90'lı yıllarda Roma Başkanı Sensi'den bedava bilet almak için tehdit etmişti.

10 yıl önce