|

Maldonado yola çıktı

28 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 3+1 yıllık sözleşme imzalayan sarı-lacivertliler, Şili Milli Takım Kaptanı'nı bir iki gün içinde İstanbul'a getirmeyi planlıyor.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 19/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:20 - 19/01/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Maldonado  yola çıktı
Maldonado yola çıktı

F.Bahçe, devre arasında ilk transferini Claudio Maldonado'yu alarak gerçekleştirdi. Appiah'ın sakatlığının ardından bir yabancı kontejanı açmak için Futbol Federasyonu'na başvuran ve transfer girişimlerini hızlandıran sarı-lacivertliler, Şilili orta saha oyuncusuyla her konuda anlaşmaya vardı. 28 yaşındaki futbolcunun transferini resmi siteden de duyurmaya hazırlanan F.Bahçe, Santos'tan transfer ettiği orta saha oyuncusuyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Appiah'ın yerine transfer edilen Maldonado'nun bir iki gün içinde İstanbul'a gelerek basın önünde sözleşme imzalaması bekleniyor.


ALEX'LE BİRLİKTE OYNADI

Bonservis bedelinin 1 milyon 500 bin euro olduğu öğrenilen 1.73 metre boyundaki Maldonado, 2006 yılına kadar formasını giydiği Şili Milli Takımı'nda kaptanlık yaptı. Bir dönem Brezilya'da Alex ile birlikte Cruzeiro takımında oynayan başarılı oyuncusu, Güney Amerika'nın en iyi orta saha oyuncularından biri olarak gösteriliyor. Futbol kariyerini Şili ve Brezilya kulüplerinde geçiren Maldonado, Avrupa'da hiçbir kulüpte forma giymedi. Önümüzdeki hafta oynanacak Sivasspor maçında sarı-lacivertli formayı giymesi için çaba harcanan Şilili futbolcu, F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile yapacağı karşılaşmalarda da oynayabilecek. Maldonado, 8 yıldır futbol kariyerini Brezilya'da sürdürüyordu.


Appiah'tan önce de gündemdeydi

Maldonado, iki yıl önce de F.Bahçe'nin gündemine gelmiş ancak sarı-lacivertli kulübün Juventus'tan Appiah'ı transfer etmesiyle Şilili oyuncu kulübünde kalmıştı. Maldonado'nun iki yıl sonra gecikmeli olarak da olsa F.Bahçe'ye transferi gerçekleşmiş oldu.


Maldonado'nun futbol kariyeri

Şilili futbolcu, Avrupa'da hiç oynamadı. 1998 yılında Şili'nin Colo-Colo takımında profesyonel olan Maldonado, daha sonra Sao Paulo (2000-2002), Cruzeiro (2003-05) ve Santos (2006-?) takımlarında oynadı.



16 yıl önce