|

Manchester United'ta 'gamalı haç' krizi

İngiliz kulübünün haftalık olarak taraftarlarına gönderdiği elektronik postada gamalı haç işaretine benzer bir logo kullanması krize yol açtı.

Aa
00:00 - 27/10/2013 Pazar
Güncelleme: 12:46 - 27/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
Manchester United'ta 'gamalı haç' krizi
Manchester United'ta 'gamalı haç' krizi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın taraftarlarına gönderdiği haftalık elektronik postada (e-mail) gamalı haç işaretine benzer bir logo kullanması kulüpte krize yol açtı.

İngiliz kulübün taraftarlarına gönderdiği e-mailde ilk bakışta Nazi sembolü gamalı haçı anımsatan işaret tepki uyandırdı.

Manchester United'ın bu sezon kadrosundaki Adnan Januzaj, David de Gea ve Danny Welbeck gibi isimlerin bulunduğu bülten kapağında ayrıca Adolf Hitler'in "Yeni Avrupa Düzeni" sloganını çağrıştıran "Yeni Düzen" başlığı kullanıldı.

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, e-mailin yayınlanmasıyla Manchester United Külübü'ne sosyal medayadan büyük tepki geldi. "Kırmızı Şeytanlar"ın medya sorumlusu David Sternberg, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada ortaya çıkan durumdan ötürü herkesten özür dilediklerini duyurdu. Sternberg, "Bu logonun yayınlanmasından dolayı özür diliyoruz. Kesinlikle kabul edilebilecek bir şey değil" ifadesini kullandı. Sternberg, Nazizmi çağrıştıran logoyu hazırlayanlar hakkında ise kulüp içinde bir soruşturma başlattıklarını bildirdi.

11 yıl önce