|

Manu lige fırtına gibi girdi

Premier Lig'in son şampiyonu Manchester United, 2013-14 sezonundaki ilk maçında Swansea City'yi 4-1 ile geçti. Kırmızı Şeytanlar'a galibiyeti getiren gollerin ikisini Robin van Persie kaydederken diğer iki golü de Danny Welbeck attı. Konuk ekibin tek sayısı ise Wilfried Bony'den geldi.

Goal
00:00 - 17/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 21:34 - 17/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Manu lige fırtına gibi girdi
Manu lige fırtına gibi girdi

Maça etkili başlayan taraf United oldu. Phil Jones'un 8'inci dakikadaki şutu kaleci Vorm'da kaldı. Vorm, 15'inci dakikada da Van Persie'ye gol izni vermedi. 18'de ise Giggs'in şutu dışarı gitti. Bu dakikanın ardından konuk ekip oyunu dengeledi.

23'üncü dakikada De Gea, Michu'nun şutunda başarılı oldu. İspanyol oyuncu, 24'te ise isabet kaydedemedi. 34'te sahneye United adına Van Persie çıktı. Ceza sahasında topla buluşan Hollandalı golcü, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1.

Bu golden sadece 2 dakika sonra fark ikiye çıktı. Valencia'nın ortaladığı topa sol ayağıyla vuran Danny Welbeck, takımını rahatlattı ve devrenin skorunu belirledi: 0-2.

İkinci yarıya etkili başlayan takım Swansea oldu. 50'de De Gea, Michu'nun vuruşunu çıkardı. Michu, 55'te de bir pozisyondan faydalanamadı. Pablo Hernandez'in 62'nci dakikadaki, Angel Rangel'in de 66'daki şutları ise kaleyi bulmadı.

Müsabakanın 72'nci dakikasında Van Persie, rakibini tamamen oyundan düşüren golü kaydetti. Rooney'den pası alan golcü oyuncu, ceza sahası dışından muhteşem bir şutla Vorm'u avladı: 0-3.

82'de gelişen Swansea atağında Pablo Hernandez, Hollandalı golcü Wilfried Bony'yi gördü. Bony de topu sağ köşeye bırakarak skoru 3-1'e getirdi. Lakin son dakikada Wayne Rooney bu sefer Danny Welbeck'e asist yaptı ve maç sona erdi: 1-4.

Manchester United, 26 Ağustos'ta Chelsea ile karşılaşacak.

KAYNAK : GOAL

11 yıl önce