|

Neuer'in Bosna hakkında ırkçı şarkı söylemesi Almanya'yı karıştırdı: Akıllara Mesut Özil geldi

Bayern Münih ve Alman milli futbol takımı kalecisi Manuel Neuer, tatilini yaptığı Hırvatistan'da söylediği ırkçı şarkılarla Almanya gündemine oturdu. Alman kalecinin Bosna Hersek'in topraklarını Hırvatistan'a ait gibi gösteren ırkçı bir şarkı söylemesi sonrasında, Neuer'in milli takımdan uzaklaştırılması istendi. Neuer'in ırkçı şarkı söylemesinin ardından akıllara Almanların Mesut Özil için yapılan ırkçı saldırıları geldi.

17:53 - 13/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 18:52 - 13/07/2020 Pazartesi
DHA
Mesut Özil ve Manuel Neuer
Mesut Özil ve Manuel Neuer

Bayern Münih'in kalecisi Manuel Neuer, Hırvatistan'da söylediği ırkçı şarkı sonrasında gündeme oturdu. 34 yaşındaki kaleci sosyal medyadan yayılan görüntüleri sonrasında, futbol kariyeri ve rol modeli olarak gösterildiği Almanya'da tartışılmaya başladı.

Gazeteler, milli takımdan uzaklaştırılmasını istedi

Tüm yayın organları eleştiri yağmuruna tutarken bazı gazeteler Neuer'in milli takımdan uzaklaştırılmasını teklif etti. 34 yaşındaki kaleciye, "O'nun milli olması O'nu masum kılmaz" eleştirileri getirildi.

Sekiz kez Almanya şampiyonluğu yaşayan Neuer'in medyaya yansıyan görüntüsünde Hırvatistan'da tatilde bulunduğu şu günlerde Bayern Münih kaleci antrenörü Toni Tapalovic ve bazı Hırvat arkadaşlarıyla birlikte aşırı sağcı grup "Thompson" dan Marko Perkovic'in "Lijepa Li Si" şarkısını seslendirdiği gözleniyor. Şarkı, Bosna Hersek'i Hırvatistan'a ait toprakları gibi gösteren ırkçı söylemler içeriyor.


Akıllara Almanlar tarafından Mesut Özil için yapılan ırkçı saldırılar geldi

Manuel Neuer'in 8 Ağustos'ta başlayacak Şampiyonlar Ligi turnuvası öncesi Hırvatistan da tatile çıktığı bilgisine ulaşılırken, Almanların yanı sıra Almanya'da yaşayan pek çok Türk vatandaşı Mesut Özil'e yapılanları hatırlatarak ırkçı söylemler içeren şarkıyı okuyan Neuer'in cezasız kalmamasını istiyor.

  • Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çekilmiş ve ardından Alman medyası tarafından ırkçı saldırılara maruz kalmıştı. Bu süreç sonrasında Mesut Özil, ırkçı saldırılara tepki göstererek Alman Milli Takımını bıraktığını açıklamıştı.

#Manuel Neuer
#Mesut Özil
#ırkçılık
4 yıl önce