|

Maradona'nın rekorunu kıran Marek Hamsik Trabzonspor'la anlaştı

Napoli'de forma giydiği dönemde kulübü efsanesi Diego Maradona'nın gol rekorunu kıran orta saha oyuncusu Marek Hamsik, Trabzonspor'a transfer oldu. Slovak futbolcu, Göteborg ile olan sözleşmesini feshetti. Bordo mavili kulüp transferle ilgili KAP bildirimini de gerçekleştirdi.

13:42 - 8/06/2021 Salı
Güncelleme: 19:51 - 8/06/2021 Salı
Yeni Şafak
Marek Hamsik, Napoli kariyerinde 100 gol atmış 80 de asist yapma başarısı göstermişti.
Marek Hamsik, Napoli kariyerinde 100 gol atmış 80 de asist yapma başarısı göstermişti.

Trabzonspor Kulübü, futbolcu Marek Hamsik ile 2 yıllık anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, şirket ile serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Marek Hamsik arasında 2 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

"Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2021-2022 futbol sezonu için 1 milyon 500 bin Euro garanti ücret, 2022-2023 futbol sezonu için 1 milyon 500 bin Euro garanti ücret ödenecektir. Ayrıca, futbolcuya her bir sezon için 700 bin Euro imza ücreti ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, yapılacak yıllık garanti ücretin yüzde 10'u ödenecektir."

  • Marek Hamsik, Napoli'deki müthiş kariyerin ardından Çin'e gitmiş ancak buradan mutsuz olduğu için ayrılmak zorunda kalmıştı. 33 yaşındaki oyuncu Şubat ayında transfer tahtası açık olan liglerden İsveç'e giderek Göteborg takımının formasını giymişti.
Napoli tarihinde 408 Serie A maçına çıkan Marek Hamsik, kulüp tarihinin en çok lig maçı oynayan futbolcusu konumunda. Aynı zamanda takımı adına en fazla gole katkı sağlayan isim de Marek Hamsik. (100 gol & 80 asist).


#Trabzonspor
#Marek Hamsik
3 yıl önce