|

Marko Marin Trabzonspor'da

Bordo-mavililer, bir süredir görüşme halinde olduğu Chelsea'nin Alman oyuncusunu 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2015 Salı
Güncelleme: 08:56 - 25/08/2015 Salı
Yeni Şafak

Trabzonspor, bir süredir kadrosuna katmak için görüştüğü Chelsea'nin Alman futbolcusu Marko Marin'i 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Dün İstanbul'a gelen ve yönetim kuruluyla masaya oturan Alman futbolcu, gece geç saatlerde Trabzon'a gitti. Bugün sağlık kontrolünden geçirilmesi beklenen Marko Marin ile satış opsiyonu Trabzonspor'da olmak üzere 1 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi. Hücum bölgesinin sağ kenarında oynayan Bosna Hersek asıllı Alman futbolcu ile sağlık kontrolü sonrasında bugün öğleden sonra sözleşme imzalanacağı öğrenildi. 2012 yılında Almanya'nın Werder Bremen takımından Chelsea'ye 13 milyon Euro'ya transfer olan Marin, bonservisi Chelsea'de bulunmasına rağmen son 3 senedir sırasıyla Sevilla, Fiorentina ve Anderlecht de oynamıştı. Marin, 7 kez Alman Milli Takımı'nın da formasını giymişti.



Savunma bölgesine katacağı futbolcular konusunda da görüşmelerini sürdüren Trabzonspor'un, Dinamo Moskova'dan Douglas Franco ile de prensipte anlaştığı öne sürülldü. Sportif direktör Süleyman Hurma stoper transferini de bir iki gün içinde bitireceklerini belirterek, "Stoper bölgesine de mutlaka gerekli takviyeleri yapacağız" dedi.



Fırtına'yı yerli oyuncular taşıyor


UEFA Avrupa Ligi'nden elenen, Süper Lig'e ilk 2 haftayı galibiyetle kapatan Trabzonspor'da, geçen sezonun aksine yerli oyuncular skora katkı sağladı. Bordo-mavili takımda geçen sezon ilk 6 resmi maçta 5 golün tamamı yabancı oyunculardan gelirken bu sezon 6 resmi karşılaşmadaki 7 golü de yerli futbolcular kaydetti. UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda 4, ligde ise 2 maç olmak üzere 6 maça çıkan Karadeniz ekibinde, Erkan Zengin (2), Mehmet Ekici, Soner, Salih Dursun, Okay ve Yusuf golle tanışan oyuncular oldular. Karadeniz ekibinde geçen sezon ilk 6 haftada ise Cardozo (2), Medjani, Constant ve Papadopoulos rakip fileleri havalandırmıştı.


#Trabzonspor
#Marko Marin
#avreupa ligi
9 yıl önce