|

Marko Reus'a rekor ceza

Alman ekibi Borussia Dortmund’un futbolcusu Marko Reus, ehliyetsiz araba kullanma ve birkaç kez hız sınırını aşması sebebiyle 540 bin Euro trafik cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak
12:37 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:40 - 18/12/2014 Perşembe
IHA
Alman Bild Gazetesi’nin haberine göre genç futbolcu Marko Reus’un hem ehliyetsiz araba kullanması hem de hız sınırını aşıp birkaç kez radara yakalanması sebebiyle, bu futbolcunun haftalık kazancı da hesaplanarak yaklaşık 540 bin Euro trafik cezası kesildi.


Bild Gazetesi’nin ulaştığı 540 bin Euro’luk bu rekor ceza Almanya’da en yüksek miktarda ödenecek olan trafik cezası olarak kayıtlara geçti. 18 Mart 2014 tarihinde spor marka bir arabayla Dortmund polisinin dikkatini çeken Borussia Dortmundlu futbolcu Marko Reus, sonrasında durdurularak kendisinden evrakları gösterilmesi istendi ancak bu esnada futbolcunun evraklarının arasında ehliyeti olmadığı fark edildi ve milli futbolcu hakkında soruşturma başlatıldı. Geçmişte de araştırma yapan Dortmund polisi Reus’un daha önce 5 kez radara yakalandığı ve Eylül 2011 ile Mart 2014 arası toplam 6 trafik ihlalinde ehliyetsiz araba kullanma suçunu da işlediği tespit edildi. Daha önce de aldığı cezaları ödemek zorunda kalan Reus’un aylık 180 bin Euro’luk net kazancına göre yapılan hesaplama sonucu yıldız futbolcuya 540 bin Euro para cezası kesildi.


Marko Reus’un trafik cezalarını ortaya çıkaran Bild Gazetesi’nin sorularını da yanıtlayan Alman futbolcu, hatalarından gerekli dersleri çıkarttığını belirterek, bunun bir daha asla yaşanmayacağını da söyledi. Reus ayrıca, birçok kez ehliyet dersleri aldığını ama ehliyetsiz araba kullanmak gibi bir tercihte bulunduğunu da sözlerine ekledi.
#BORUSSİA DORTMUND
#MARKO REUS
#EHLİYET
#TRAFİK CEZASI
9 yıl önce