|

Markovic ve Tosic'e tepki

Fenerbahçe'de oynayan Markovic, "Kosova Sırbistan'ındır" mesajıyla şimşekleri üzerine çekerken; Beşiktaş'ta oynayan Dusko Tosic ise takımının 2. golünün ardından Sırp radikal milliyetçilerinin işaretini yapması tepkiye neden oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 05:23 - 10/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Arnavutluk'u deplasmanda 2-0 yenen Sırbistan'ın Türkiye'de forma giyen iki oyuncusu tepki topladı. Fenerbahçe'nin İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki çekti. Sakatlığı nedeniyle Sırbistan Milli Takımı'nın kadrosundan çıkarılan Markovic'in, ülkesinin Arnavutluk ile oynadığı maç öncesinde sosyal medya hesabından Kosova'yla ilgili paylaşım yapıldı. Sırbistan Bayrağı üzerine Sırpça "Kosova Sırbistan'dır" yazısının bulunduğu görselin paylaşımı, Türk kullanıcılardan tepki çekti Aynı maça 65. dakikada oyuna giren ve 2. goldeki asistin sahibi Beşiktaş'ın Sırp oyuncu Dusko Tosic ise Çetnik selamı yaptı. Beşiktaş taraftarları Tosic'in bu hareketine sosyal medyadan tepki gösterdi. Sosyal medyadan bir açıklama yapan Tosic, bu hareketin siyasi değil, sporcuların yaptığı bir sevinç hareketi olduğunu açıkladı.







ÇETNİK SELAMI NEDİR


Radikal milliyetçi Sırpların kullandığı işaret ilk olarak 2. Dünya Savaşı'nda ortaya çıkan Çetnik selamı, 1992'deki Bosna savaşında da gündeme gelmişti. Bazı katliamların da sorumlusu Sırp milliyetçilerinin Çetnik selamı yapmaları dikkat çekmişti.


#Çetnik selamı
#Dusko Tosic
#Markovic
9 yıl önce