|

Marsel'den talihsiz veda

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen ATP Dünya Turu'na, ikinci tur maçlarında İspanyol Feliciano Lopez ile karşılaşan tenisçimiz Marsel İlhan, rakibine şanssız bir şekilde yenilerek turnuvaya veda etti. Dünya klasmanında 12. sırayı alan Lopez, üçüncü setin ardından Marsel İlhan'ı elemeyi başardı.

Yeni Şafak
10:39 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:43 - 23/04/2015 Perşembe
DHA

İlk sete kötü başlayan tenisçimiz 6-2'lik mağlubiyetten sonra ikinci sette toparlanarak 5-7'lik sonuçla oyuna denge getirdi. Üçüncü set büyük çekişmeye sahne oldu. Bir ara sette 3-0 önde olan İlhan rakibinin dengeli oyunu ile önce beraberliğe ardından da tie-break'e kadar oyunu götürmeyi başardı. Tie-break'in hemen başlarında aldığı puanlarla 2-1 öne geçen Marsel, bu avantajı koruyamadı. Üst üste kazandığı üç puanla hakimiyeti ele geçiren Lopez, sonrasında iki maç puanı yakaladı. Kendi servisindeki ilk maç puanından yararlanamayan İspanyol tenisçi, Marsel'in servisinde kazandığı puanla 1 saat 50 dakika sonunda maça noktayı koydu.



Marsel: Hedefim ilk 50

Marsel İlhan kazanabileceği maçı kaybederek kapattığını söyledi. İlhan, rakibi Lopez'in iyi bir maç çıkartarak kazandığını ancak kendisinden üstün olmadığını vurguladı. Şu an burayı unutarak İstanbul'da düzenlenecek olan turnuvaya odaklandığına dikkat çeken Marsel İlhan, "Umarım orada daha başarılı sonuçlar alırım" diye konuştu.



İlhan rakibinin servislerinin çok güçlü olmasından dolayı bazı sayılar kaçırdığının da altını çizerek, "Buradaki herkes gördü ki ben sonuna kadar savaştım ancak bazen olmadı mı olmuyor. Pozitif düşünmek ve daha çok çalışmak lazım" dedi. Marsel İlhan sıralamada iyi bir sıçrama yaptığına da işaret ederek, bunda Barcelona'da çalışmanın ve iyi bir ekibe sahip olmanın katkısı olduğuna değindi.


#marsel ilhan
#barcelona
#tenis
#feliciano lopez
9 yıl önce