|

Mathieu Valbuena'dan Fenerbahçe itirafı

Geride bıraktığımız 2 sezon boyunca Fenerbahçe forması giyen ve yaz transfer döneminde Yunan ekibi Olympiakos'a transfer olan Mathieu Valbuena açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli takıma transfer olma nedenini anlatan Fransız oyuncu, Olympiakos'tan daha önce de teklif aldığını ifade etti.

16:05 - 6/10/2019 Pazar
Güncelleme: 16:21 - 6/10/2019 Pazar
Diğer
Valbuena Fenerbahçe formasıyla çıktığı 71 karşılaşmada, 12 gol-24 asist yapmıştı.
Valbuena Fenerbahçe formasıyla çıktığı 71 karşılaşmada, 12 gol-24 asist yapmıştı.

Transfer döneminde Fenerbahçe'den ayrılarak Olympiakos'a giden Valbuena, Fransa'dan ayrılış süreciyle ilgili konuştu.

L'Equipe'e özel bir röportaj veren Mathieu Valbuena, Benzema ile yaşadığı olaylardan dolayı Fransa'dan ayrılmak istediğini belirtti. Valbuena, "Arkadaşım Baudot'ya (PSG'nin doktoru) Fransa'dan uzaklaşmak istediğimi söyledim. Konuşulmadığım, yargılanmadığım ve yalnızca futbolumla eleştirildiğim bir yere gitmeye ihtiyacım vardı. Fenerbahçe'den teklif geldiğinde 'Bu iyi bir fırsat.' dedim. Başka bir ülkede sıfırdan başlamak istiyordum" ifadelerini kullandı.

Olympiakos'a transferi hakkında da konuşan Fransız oyuncu, "Olympiakos'ta transferden sorumlu yönetici olan Jose Anigo, her daim görüştüğüm bir isim. Kasım 2018'de beni aradı ve Olympiakos'a gelmek isteyip istemeyeceğimi sordu. Ona açık kapı bıraktım ama teklifi kabul etmek için Fenerbahçe'yle olan kontratımın sona ermesini bekledim." dedi.

  • Mathieu Valbuena, bu sezon Olympiakos formasıyla çıktığı 12 karşılaşmada 4 gol, 7 asistlik bir performans sergiledi.



#Valbuena
#Fenerbahçe
4 yıl önce