|

McGregor borsada Ospina masada

Siyah-beyazlı yönetim, İskoç file bekçisi Allan McGregor ile anlaştı. Ancak teknik direktör Samet Aybaba, Kolombiyalı file bekçisi David Ospina'nın transferi için ısrar ediyor

00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:26 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
McGregor borsada  Ospina masada
McGregor borsada Ospina masada

Beşiktaş yeni sezonda kalesini emanet edeceği ismi henüz netleştirmedi. Siyah-beyazlı yönetim, İskoç file bekçisi Allan McGregor ile anlaştı. Ancak teknik direktör Samet Aybaba, Ospina'nın transferi için ısrar ediyor. Beşikaş, yaklaşık 15 gün önce McGregor'un menajerini İstanbul'a getirmiş ve transfer görüşmesi yapmıştı. Yönetim bu temaslardan sonuç alamamış önce Paul Robinson ardından da David Ospina ile masaya oturmuştu. Ancak bu iki kaleciyle ilgili girişimlerde de sonuca varılamayınca rota yeniden McGregor'a döndü. Beşiktaş yönetimi, görüşmelere başlandığını borsa'ya da bildirdi, ardından da İskoç file bekçisi ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Ancak teknik direktör Samet Aybaba'nın Kolombiyalı David Ospina'da ısrar etmesi, imzaların atılmasını engelledi. Samet Aybaba'nın isteği ile futbol komitesi üyesi yöneticileri Ospina ve kulübü Nice ile yeniden temasa geçti. Nice ile sözleşmesi gelecek sezon bitecek kaleci Ospina'nın bonservisinde indirim isteyen Beşiktaş, anlaşma sağlanırsa transferi bitirecek. Aksi halde Ospina'ya devre arasında imza attırılacak ve gelecek sezon kale Kolombiyalı file bekçisine teslim edilecek.


Q7'ye teklif çok Beşiktaş'ın istediği rakamı veren yok

Beşiktaş'ın kadroda düşünmediği Quaresma'ya Portekiz ve İspanyol Kulüplerinden teklif olduğu öğrenildi. Portekizli yıldızın menajeri Jorge Mendes'in yıldız oyuncunun transferi için İspanyol Malaga ve Sevilla kulüpleri ile görüştüğü ancak Beşiktaş'ın istediği bonservis bedelinin çok altında teklif sunduğu belirtildi. Portekiz'den Sporting Lizbon'un da Quaresma'yı istediği ama bonservis bedeli ödemeye yanaşmadığı öğrenildi. Quaresma'nın da gelen teklif karşısında, İspanya'da futbol hayatına devam etmek istediği öğrenildi.


Takım izin yaptı 4 oyuncu testten geçti

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş dün izin yaparken 4 oyuncu iset laktak testinden geçti. İstanbul'da yapılan laktat testinde yer alamayan futbolculardan Fernandes, Mustafa Pektemek, Uğur Boral ve Olcay Şahan, dün Avusturya'da laktat testinden geçti. Yaklaşık 40 dakika süren testte futbolcuların dayanıklılıkları ölçüldü.




12 yıl önce